Košarka

Krasnjie Krilja bez Eurokupa, uprava kluba odlučila otkazati nastup

Branimir Korać • srijeda, 26.06.2013.
Krasnjie Krilja bez Eurokupa, uprava kluba odlučila otkazati nastup
Foto: Kristijan Komarica

Krasnjie Krilja neće sljedeće sezone nastupati u Eurokupu. Iako su izborili nastup u novom izdanju Eurokupa, od njega su odustali zbog povećanih financijskih zahtjeva tog natjecanja i zbog infrastrukturnih problema...

Novi otkaz nastupa u jednom od europskih natjecanja stigao je u ponedjeljak i to odlukom uprave kluba iz Samare koji je odustao od nastupa u Eurokupu.

Krasnjie Krilja bi za Eurokup trebala osigurati dodatnu financijsku injekciju, problem predstavljaju i zahtjevi natjecanja po pitanju veličine dvorane i na kraju je donesena odluka o odustajanju od nastupa.

"Ovo ne znači da su naše ambicije smanjene, no nastup u Eurokupu bi nam donio dosta problema. Utakmice bi mogli igrati samo u Togliattiju, morali bi nastupati u dvije dvorane, a osim toga trebali bismo za takvo natjecanje povećati budžet što u ovom trenutku nije moguće. Razmatrajući što je najbolje za budućnost kluba, odlučili smo odustati od nastupa. Nova dvorana je u izgradnji, regija osigurava prilična financijska sredstva za infrastrukturu i ne možemo tražiti više od toga", rekao je predsjednik kluba Vladislav Kapustin.

Prošle sezone klub iz Samare je osvojio Eurochallenge, a u VTB ligi je igrao četvrtfinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!