Tenis

Video: Sergij Stakhovski šokirao Rogera Federera, četvorica Čilićevim stopama

Branimir Korać • srijeda, 26.06.2013.
Video: Sergij Stakhovski šokirao Rogera Federera, četvorica Čilićevim stopama
Foto: EPA

Teško je itko mogao predvidjeti ovakav dan u Wimbledonu. Velika iznenađenja, otkazi, odličan tenis, viđeno je svega i na kraju svi mogu biti zadovoljni. Iz turnira je izletio Roger Federer koji je poražen u četiri seta od Sergija Stakhovskog. U turniru više nisu niti Tsonga i Isner, a njih su svladale ozljede...

Kraj ludog dana u Wimbledonu obilježio je Sergij Stakhovski koji je u sjajnom meču svladao Rogera Federera. Četiri apsolutno izjednačena seta u kojima je Stakhovski bio rame uz rame Federeru na kraju su završena pobjedom Stakhovskog 3-1.

Federer nije krio frustraciju, pokazivao je veliku nervozu, a s druge strane Stakhovski je igrao kao u transu. Bio je agresivan, čest gost na mreži i stvarao je Federeru prilične probleme. U četvrtom setu federer je vratio break zaostatka i činilo se da bi mogao okrenuti meč, međutim Stakhovski je priču odveo u 13. igru i tamo odnio pobjedu 7:5.

"Ne znam kako bih ovo opisao, jednostavno čarobno. Nisam mogao bolje od ovog odigrati, jednostavno savršen dan za mene", rekao je Stakhovski.

Roger Federer je dodao: "Uvijek je razočaravajuće izgubiti bilo koji meč, a posebno u Wimbledonu. Ovdje sam imao neke prekrasne trenutke u karijeri. Zahvaljujem svim navijačima koji su me pokušali podići. Svaka čast Sergiju, servis i volej su ga služili fenomenalno, izdržao je pritisak u završnici i zaslužio pobjedu."

Još od 2002. godine kada ga je Mario Ančić eliminirao na startu Wimbledona, Roger Federer se nije ovako rano oprostio od ovog turnira. Jednako tako Stakhovski kao trenutno 116. igrač svijeta je igrač s najlošijim rankingom koji je dobio Federera u Londonu, naravno, još od Ančića.

S nestrpljenjem se očekivao meč Jo-Wilfrieda Tsonge i Ernestsa Gulbisa, dvojice igrača sposobnih prirediti spektakl. Međutim, na kraju je Tsonga u danu ozljeda bio prisiljen predati meč kod 2-1 u setovima za Gulbisa.

"Imam problema s koljenom zadnjih pet-šest dana. Odmah sam znao da bi moglo biti loše jer sam se slično osjećao još ranije kada sam morao pauzirati. Kako je meč odmicao, sve više bolova sam osjećao i morao sam predati jer bi šteta mogla biti puno veća", objasnio je Tsonga.

Jedan od rijetkih favorita koji je odradio posao u skladu s očekivanjima bio je Andy Murray. Nije Britanac morao igrati svoj najbolji tenis života protiv Yen-Hsuna Lua, odigrao je koliko je bilo potrebno za pobjedu i upisao slavlje u tri seta. U trećem kolu vjerojatno neće imati baš takvu šetnju, bit će favorit i protiv Tommyja Robreda, ali Robredo je sposobniji odigrati ozbiljan meč od Lua.

"Ne postoji garancija da ćete odigrati ijedan lagani meč. Ukoliko je moguće, idem na pobjedu u tri seta, ukoliko ne, učinit ću sve da nekako prođem dalje", rekao je Murray.

Dustin Brown prošao je u treće kolo Wimbledona eliminiravši bivšeg pobjednika Lleytona Hewitta. Jamajčanin s njemačkom putovnicom slavio je u četiri seta u meču u kojem je praktički igrao na sve ili ništa. Bio je agresivan, napadao je i to mu se isplatilo. 21 as, 74 winnera i unatoč tome što je Hewitt imao deset break lopti (samo jednu iskorištenu) i samo 13 neforsiranih pogrešaka, Australac je otišao u poraz. Brown je emotivno doživio pobjedu, rasplakao se već na terenu.

"Bio sam blizu pobjeda protiv jakih protivnika, ali nikada nisam uspio završiti posao. Nakon što sam izgubio treći set u tie-breaku, samo sam razmišljao da moram nastaviti igrati. Australski navijači su ga podržavali i bilo je izvrsno. Bili su glasni, sjajni, zbog toga se i bavimo sportom", rekao je Brown, a Hewitt je dodao: "Normalno da sam frustriran, nikako nisam mogao u potpunosti ući u meč, previše puta sam ostao van ravnoteže. Dustin je igrao jako dobro, vrlo je nepredvidljiv igrač, a ovaj put ga je pratio servis u ključnim trenucima. Vidimo se sljedeće godine, definitivno se vraćam."

Vrlo razočaran teren je napustio John Isner koji je već u prvom gemu osjetio bolove u koljenu i morao je kod 1:1 predati meč. "Mora da sam 20 milijuna puta doskočio na tu nog kod servisa i nikada nisam osjetio ovako oštru bol. Odmah sam znao da je nešto ozbiljno. Bilo mi je jasno već tada da neću moći nastaviti igrati", govorio je Isner.

Ništa manje razočaran nije bio niti pobjednik u prvom kolu protiv Rafaela Nadala, Steve Darcis. On nije niti izišao na teren protiv Lukasza Kubota, a problem je bio u ozljedi koju je zaradio protiv Rafaela Nadala.

"Nisam sretan što sam se tako oprostio od turnira. Sredinom prvog seta protiv Nadala sam pao i nezgodno se dočekao. Nekoliko sati kasnije sam počeo osjećati bol u ramenu i cijelu noć od bolova nisam spavao. Danas je nešto bolje, ali nema šanse da bih mogao igrati, ne mogu uopće servirati, čak niti forhendom ne mogu udariti lopticu. Nema nikakvog smisla da izađem na teren i predam nakon dva odigrana gema", objasnio je Darcis.

Pobjedu je upisao Nicolas Almagro koji je u četiri seta svladao Guillerma Rufina. Uz svo poštovanje prema Rufinovom talentu, Almagra pravi posao očekuje u trećem kolu gdje će igrati protiv Poljaka Jerzyja Janowicza. Sjajni Poljak očekivao je duži i teži meč protiv Radeka Štepaneka, međutim u danu predaja Štepanek je bio prisiljen napustiti teren krajem drugog seta.

Tri seta su bila potrebna za pobjedu Fernanda Verdasca protiv Juliena Benneteaua. Verdasco je uzeo prva dva seta u 13. igri, a zatim mirno završio posao u trećem setu.

Wimbledon, drugo kolo, tenisači:
Dustin Brown (Njemačka, Q) - Lleyton Hewitt (Australija) 6:4, 6:4, 6:7(3), 6:2
Adrian Mannarino (Francuska) - John Isner (SAD, 18) 1:1, predaja Isner
Viktor Troicki (Srbija) - Andrei Kuznecov (Rusija) 6:4, 6:3, 6:4
Jerzy Janowicz (Poljska, 24) - Radek Štepanek (Češka) 6:2, 5:3, predaja Štepanek
Nicolas Almagro (Španjolska, 15) - Guillaume Rufin (Francuska) 7:5, 6:7(6), 6:3,6:4
Mihail Južni (Rusija, 20) - Vasek Pospisil (Kanada) 6:2, 6:7(3), 7:6(7), 3:6, 6:4
Fernando Verdasco (Španjolska) - Julien Benneteau (Francuska, 31) 7:6(1), 7:6(4), 6:4
Benoit Paire (Francuska, 25) - Stephane Robert (Francuska, Q) 6:4, 7:5, 6:4
Lukasz Kubot (Poljska) - Steve Darcis (Belgija) predaja Darcis
Ernests Gulbis (Latvija) - Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 6) 3:6, 6:3, 6:3, predaja Tsonga
Jürgen Melzer (Austrija) - Julian Reister (Njemačka, Q) 3:6, 7:6(2), 7:6(5), 6:2
Tommy Robredo (Španjolska, 32) - Nicolas Mahut (Francuska, WC) 7:6(3), 6:1, 7:6(5)
Andy Murray (Velika Britanija, 2) - Yen-Hsun Lu (Kineski Tajpeh) 6:3, 6:3, 7:5
Juan Monaco (Argentina, 22) - Rajeev Ram (SAD) 5:7, 6:2, 6:4, 6:2
Sergij Stakhovski (Ukrajina) - Roger Federer (Švicarska, 3) 6:7(5), 7:6(5), 7:5, 7:6(5)

Wimbledon, prvo kolo, parovi:
Andre Begemann/Martin Emmrich (Njemačka/Njemačka) - Denis Kudla/Tim Smyczek (SAD/SAD, LL) 6:2, 6:7(4), 6:4, 6:1
Mahesh Bhupathi/Julian Knowle (Indija/Austrija, 8) - Leonardo Mayer/Albert Ramos (Argentina/Španjolska) 6:2, 6:7(5), 6:4, 6:2
David Marrero/Andreas Seppi (Španjolska/Italija) - Jamie Baker/Kyle Edmund (Velika Britanija/Velika Britanija, WC) 6:4, 7:5, 6:2
Eduardo Schwank/Horacio Zeballos (Argentina/Argentina) - Robin Haase/Igor Sijsling (Nizozemska/Nizozemska) 6:4, 6:7(7), 6:3, 6:4
Daniel Brands/Lukaš Rosol (Njemačka/Češka) - Fabio Fognini/Potito Starace (Italija/Italija) 6:4, 6:4, 6:4
Samuel Groth/Chris Guccione (Australija/Australija, Q) - Steve Johnson/Andreas Siljestrom (SAD/Švedska, LL) 7:6(5), 7:6(6), 6:3
Rohan Bopanna/Edouard Roger-Vasselin (Indija/Francuska, 14) - Jarkko Nieminen/Dmitri Tursunov (Finska/Rusija) 7:6(5), 6:2, 7:6(6)
Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (Kolumbija/Kolumbija) - Marcel Granollers/Marc Lopez (Španjolska/Španjolska, 2) 6:7(1), 7:5, 7:5, 7:6(5)
Treat Huey/Dominic Inglot (Filipini/Velika Britanija, 16) - Roberto Bautista Agut/Daniel Gimeno-Traver (Španjolska/Španjolska) 6:3, 6:4, 7:5
Marinko Matosevic/Frank Moser (Australija/Njemačka) - David Rice/Sean Thornley (Velika Britanija/Velika Britanija, WC) 6:4, 6:3, 6:7(9), 4:6, 6:4
Maks Mirnji/Horia Tecau (Bjelorusija/Rumunjska, 7) - Dominik Meffert/Philipp Oswald (Njemačka/Austrija, Q) 4:6, 7:5, 6:3, 6:4
Grigor Dimitrov/Frederik Nielsen (Bugarska/Danska) - Bernard Tomic/Viktor Troicki (Australija/Srbija) 6:3, 1:2, predaja Tomic/Troicki
Colin Fleming/Jonathan Marray (Velika Britanija/Velika Britanija, 9) - Martin Kližan/Igor Zelenay (Slovačka/Slovačka) 7:6(4), 4:6, 6:3, 6:4
Robert Lindstedt/Daniel Nestor (Švedska/Kanada, 6) - Mihail Elgin/Denis Istomin (Rusija/Uzbekistan) 7:6(6), 6:3, 6:7(9), 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2013. u 10:13
    Na početku turnira govorilo se kako Đoković ima sreće u žrijebu, a sada ispalo da ima puno teži put nego Murray. Čekaju ga Hass/Lopez, Berdych, DelPotro, a Murrayu se sve fino isčistilo. Šteta jer sam želio finale Đoković-Federer. Roger igra drukčije kad nije favorit, kao da mu proradi inat. Ovo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Pijanec27.06.2013. u 14:51
    Da, Federer je postao brend, nema to vise veze sa sportom. Pogledajte Haasa, u 36. godini, a covjek kao od stjene odvaljen, pripremljen kao 22 godisnjak.. Jos uvijek Roger i njegov tim mogu izvuci velike novce samom svojom pojavom i to ga vjerojatno drzi u sportu, jer imam osjecaj da je pomalo sit... [više na forumu]
    Pijanec
  • Obrisan korisnik27.06.2013. u 14:19
    Naravno da se očekuju Nole i Murray u finalu, ali tko brani ljudima fantazirati i priželjkivati neke druge tamo, tako je zabavnije.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2013. u 12:03
    Najjači su mi ovi koji fantaziraju o nekim Haasovima, Gulbisima...Finale 95% Nole-Murray. Haas će glatko izgubiti od Noleta. Nije da mi se to sviđa, ali budimo realni...Gulbis bi izgubio od Tsonge sa jednom nogom da se ovom dalo igrati. Šepao je i zabijao mu winnere. A Fed nije izgubio ono nešto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2013. u 10:59
    Ajmo Paire i Gulbis do međusobnog okršaja u polufinalu! Prvi je legendarno flegmatičan, a drugi je živčani vražičak. Vrijeme je za svježa lica i karaktere.
    Obrisan korisnik