Tenis

Marin Čilić predao meč drugog kola Wimbledona, De Schepper dalje bez borbe

Sportnet • srijeda, 26.06.2013.
Marin Čilić predao meč drugog kola Wimbledona, De Schepper dalje bez borbe
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Marin Čilić trebao je danas na terenu broj 2 igrati meč drugog kola Wimbledona s Francuzom Kennyjem De Schepperom, no deseti nositelj predao je meč i svoj nastup završio već u drugom kolu.

Deseti nositelj Wimbledona i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić neće imati prigodu nadograditi uspjeh iz Queens'a još jednim odličnim nastupom na travnatim terenima, iz All England Cluba upravo je stigla vijest da je predao meč drugog kola protiv francuskog tenisača Kennyja De Scheppera.

Službena je informacija da je Čilić odustao zbog ozljede lijevog koljena, a vijest o predaji potvrđena je i na službenim stranicama turnira u Wimbledonu, gdje stoji da je De Schepper prošao u treće kolo bez borbe.

Čilić je nedugo nakon službene vijesti o predaji meča objasnio kako probleme s koljenom osjeća još od Queen'sa, a stanje se pogoršalo nakon meča prvog kola s Marcosom Baghdatisom.

"Lijevo koljeno sve se teže nosilo s teretom, boljelo me i zapravo nisam imao izbora. Da sam igrao, riskirao bih težu ozljedu", kratko je izjavio Čilić.

Meč između Čilića i De Scheppera trebao je biti na rasporedu kao četvrti po redu na terenu broj 2, nakon ogleda Browna i Hewitta, Cetkovske i Wozniacki, te Larcher de Brito i Šarapove.

Ovo je druga loša vijest za hrvatske poklonike tenisa danas, jer Mirjana Lučić-Baroni svoj je nastup također završila u drugom kolu porazom od Španjolke Carle Suarez Navarro.

Odustajanje Čilića čak je peta u nizu predaja tijekom današnjeg dana, nakon što se iz turnira tenisačica povukla druga nositeljica Viktorija Azarenka, a od tenisača Steve Darcis, koji je u prvom kolu režirao senzaciju izbacivanjem Rafaela Nadala.

Povlačenje s turnira danas su još objavili i John Isner i Radek Stepanek, koji nisu mogli završiti mečeve protiv Adriana Mannarina, odnosno Jerzyja Janowicza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kaiser1327.06.2013. u 08:09
    koliko predaja, čovjek bi pomislio da su pojačali doping kontrolu
    kaiser13
  • Obrisan korisnik27.06.2013. u 00:26
    lako moguce
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2013. u 00:24
    od talijana mi se kaka kad pocnu mljeti nekako su mi englezi najposteniji prenosi eurosporta su najaci i najkorektniji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 21:25
    kakav dan u engleskoj...ovo koliko pratim tenis nisam jos vidio...da u jednom danu bude 9 predaja meceva( sto muskih,zenskih ili parova)...da u jednom danu izlete i sarapova i fedex...nevjerovatno...
    Obrisan korisnik
  • emilio2126.06.2013. u 18:54
    Ako Dodig ne preda.:)
    emilio21