Tenis

Čilić: "Ogromna je šteta što sam morao predati, osjećam da igram najbolji tenis u karijeri"

Sportnet • četvrtak, 27.06.2013.
Čilić: "Ogromna je šteta što sam morao predati, osjećam da igram najbolji tenis u karijeri"
Foto: EPA

Na žalost hrvatskih poklonika tenisa, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić bio je jedan od brojnih koji je tijekom srijede morao predati svoj meč drugoga kola. Marin je svoju odluku opravdao neizdrživom boli u koljenu, te izrazio žaljenje što se to dogodilo u trenutku kada igra ponajbolji tenis u životu.

Marin Čilić jučer je na terenu broj 2 trebao odigrati meč drugog kola Wimbledona s francuskim tenisačem Kennyjem De Schepperom, no i prije izlaska na teren donio je odluku da meč predaje protivniku bez borbe. Po informacijama iz Londona bila je riječ o ozljedi lijevoga koljena, što je Marin kasnije i potvrdio.

"Naslućivao sam da počinjem imati problema s koljenom još tijekom zemljane sezone, čak i u Monte Carlu, no bilo je koliko-toliko u redu do početka sezone na travnatim terenima", rekao je Čilić.

"U Queen'su sam malo osjećao koljeno, ali se uz pobjede nekako lakše prebrodi bol, a zatim sam prošli tjedan dok sam igrao ekshibiciju osjećao da u situacijama kad završi meč, kad se ohladim, osjećam sve više boli" dodao je hrvatski broj jedan.

Izlazak na teren jednostavno nije bio moguć, potvrdio je Čilić, uz bojazan da bi bilo kakav pokušaj igranja pogoršao ozljedu.

"I prije meča prvog kola posjetio sam fizioterapeuta koji je "sakrio" bol tijekom meča. Osjećao sam puno problema, bio sam opterećen time, a posebno mi je bilo teško servirati, jer se nisam mogao osloniti na lijevu nogu", pojasnio je Čilić i dodao kako je prava šteta što je ozljeda došla u ovom trenutku.

"Ogromna je šteta, jer osjećam da igram najbolji tenis u karijeri. Odigrao sam vrhunski meč s Baghdatisom, ali kad sam se ohladio i posebno sutradan bol je postala nepodnošljiva."

Što dalje? "Sreća je da sad imam četiri tjedna do Umaga, pa ću vidjeti s ekipom što bi bilo najpametnije učiniti. Mogli bismo se odlučiti na shockwave terapiju ili injekcije. Problem je što kratkoročnim rješenjima riskiram povratak ozljede, dok većim zahvatima produžujem vrijeme povratka u formu", podijelio je s novinarima svoju dvojbu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios27.06.2013. u 22:51
    Ja isto smatram da igra ponajbolji tenis, ako ne najbolji u svojoj karijeri. Takav postotak prvog servisa kakav je imao u Queen'su, dobro odigravao slice i koristio ga u pametnim trenutcima te imao vrlo dobru iskoristivost netipično čestih izlazaka na mrežu, to sve u njegovoj igri do nedavno nisam... [više na forumu]
    rios
  • loozer27.06.2013. u 22:33
    *izgleda
    loozer
  • loozer27.06.2013. u 22:33
    Ako je ovo najbolji, kako onda NAJLOŠIJI TVOJ TENIS,?
    loozer
  • Kojot_5027.06.2013. u 15:21
    Marine vjerujem ti u potpunosti i stvarno je šteta što se ozljeda ponovila baš na Wimbledonu! ali dobro bit će više sreće drugi put!
    Kojot_50
  • Obrisan korisnik27.06.2013. u 14:28
    Šteta, ali bit će bolje!
    Obrisan korisnik