Nogomet

Šahtar doveo mladog brazilskog veznjaka Freda za 15 milijuna eura

Igor Šestak • srijeda, 26.06.2013.
Šahtar doveo mladog brazilskog veznjaka Freda za 15 milijuna eura

Ukrajinski prvak Šahtar iz Donecka, otprije poznat kao oaza za mlade brazilske nogometaše, u srijedu je potvrdio dolazak još jednog Brazilca u svoje redove. Brazilskom Internacionalu Šahtar je platio 15 milijuna eura za 20-godišnjeg veznjaka Freda.

Frederico Rodrigues De Paula Santos ili skraćeno Fred novi je Brazilac u svlačionici Šahtara iz Donecka. Aktualni prvak Ukrajine potvrdio je u srijedu transfer 20-godišnjeg veznjaka koji je do sada nastupao za Internacional.

Ovaj transfer stajat će Šahtar 15 milijuna eura, a igrač je potpisao petogodišnji ugovor. Fred će se tako pridružiti momčadi Mircee Lucescua za koju nastupaju hrvatski reprezentativci Darijo Srna i Eduardo da Silva, a u svlačionici će ga dočekati brojni sunarodnjaci poput Douglasa Coste, Taisona, Alexa Teixeire i Luiza Adriana.

U svom prvom ukrajinskom intervjuu Fred je izjavio: "Znam mnogo o Šahtaru. To je veliki klub. Dok sam igrao u Brazilu pratio sam europski nogomet i sretan sam što sam stigao u Doneck na potpis ugovora sa Šahtarom. Inače na terenu igram kao ofenzivni veznjak i volim sudjelovati u napadačkim akcijama, ali ako mi trener kaže da moram igrati obrambeno, neću s time imati nikakvih problema. Lijevak sam, ali mi je svejedno igram li na krilnoj poziciji ili u sredini terena."

Šahtar je ovoga ljeta već prodao Fernandinha u Manchester City, a čini se kako bi klub mogao napustiti i Armenac Henrik Mhitaryan pa bi Fred mogao dobiti dovoljno prostora za dokazivanje. Osim njega, klubu su u ovom prijelaznom roku već pristupili Fernando i Wellington Nem.

Foto: www.shakhtar.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2013. u 00:30
    dobar!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2013. u 15:26
    doabr igrač, ali virujte mi po meni precjenjen transfer, dosta pratim Internacional, smatram da nije do kolina jednom D'Allesandru, ali ko zna, mo da me demantira
    Obrisan korisnik
  • anetisi27.06.2013. u 10:39
    pa kupili su oni i nery castilla za 15 mil eura prije par godina, pa ne znam da li je on bio dobra investicija s 12 tekmi u 4 sezone.. zato pričekajmo šta će pokazat na terenu prije nego ga sudimo..
    anetisi
  • ivanm27.06.2013. u 09:49
    Dovoljno je napisati Šahtar doveo igrača, zna se otkud je...
    ivanm
  • Obrisan korisnik27.06.2013. u 08:23
    šahtar ima predobre skaute za južnu ameriku da bi bacio 15mil eura u prazno!
    Obrisan korisnik