Nogomet

Del Bosque: "Brazil je favorit u finalu, pokušat ćemo u nedjelju dati sve od sebe"

Sportnet • petak, 28.06.2013.
Del Bosque: "Brazil je favorit u finalu, pokušat ćemo u nedjelju dati sve od sebe"
Foto: EPA

Nakon pobjede nad Italijom i plasmana u finale Konfederacijskog kupa, španjolski izbornik Vicente Del Bosque favoritom je proglasio domaćina natjecanja. Dodao je kako španjolske reprezentativce do nedjelje čeka pokušaj oporavka nakon iscrpljujućeg polufinala, dok je talijanski izbornik Cesare Prandelli usprkos porazu zadovoljan igrom koju su pokazali njegovi izabranici.

Španjolska je nakon 120 minute igre boljim izvođenjem udaraca s bijele točke tek u sedmoj seriji došla do pobjede nad Italijom i plasmana u finale Konfederacijskog kupa u Brazilu. Vicente Del Bosque svjestan je da su produžeci i jedanaesterci isrcpili njegovu momčad, pa palicu favorita prebacuje u ruke Brazila.

"Brazil je favorit u finalu. Imaju pet naslova prvaka svijeta, tri naslova pobjednika Konfederacijskog kupa, igrat ćemo protiv njih na legendarnoj Maracani i uzbuđeni smo zbog toga", rekao je Del Bosque.

"Želimo se oporaviti i u finale doći u što boljem stanju i u sljedeća tri dana pokušat ćemo to i učiniti. Iako smo igrali 120 minuta, riječ je o igračima koji su navikli igrati po dvije utakmice tjedno, pa vjerujem da ćemo uspjeti dati sve od sebe i u nedjelju", dodao je.

Del Bosque je priznao da je Italija kontrolirala utakmicu i da je impresioniran igrom koju je protivnik pokazao, što je u skladu sa zadovoljstvom koje je nakon utakmice iskazao talijanski izbornik Cesare Prandelli.

"Htjeli smo se sa Španjolcima nositi na tehničkoj razini, želim tako i nastaviti jer vjerujem da za to imamo kvalitetu u momčadi. Zaradili smo poštovanje protivnika, sada su svjesni da se možemo nositi s najboljima", rekao je Prandelli, ali i priznao da Italija još uvijek mora puno raditi kako bi dosegla razinu kontrole igre kakvu ima Španjolska.

"Španjolci su ispred nas jer takav koncept igre njeguju već godinama, dok mi još uvijek tražimo svoj put, ali što se tiče karaktera, odlučnosti i taktike, napredujemo u svakom pogledu", vjeruje talijanski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2013. u 20:30
    Ma pusti barsu jebo tebe cela barsa, svaki tekst morate srati sa Barsu, jesi ti glup ili pijan, pise se o repke a ne o klubove, joj sto mrzim ovakve morone........
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2013. u 14:42
    nadam se porazu spanjolaca za dobrobit nogometa,dosta je vise tih pingvinsa iz barcelone!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2013. u 13:08
    bra- špa 0:3
    Obrisan korisnik
  • stipest28.06.2013. u 12:46
    Gdje ima prenos finala i kad? Hvala
    stipest
  • Vugi728.06.2013. u 12:30
    Pa ne pili baš... Ipak Brazilci igraju doma pred sto tisuća ljudi. Dovoljan razlog da budu favoriti, iako ja bih radije rekao da nema favorita sutra.
    Vugi7