Nogomet

Kovač: "Ne možemo biti zadovoljni, Livaja i Rebić moraju početi igrati momčadski"

Branimir Korać • petak, 28.06.2013.
Kovač: "Ne možemo biti zadovoljni, Livaja i Rebić moraju početi igrati momčadski"
Foto: EPA

Nakon remija protiv Uzbekistana uz prilično slabu igru, bilo je podosta kritika na račun hrvatske reprezentacije do 20 godina. Izbornik Dinko Jeličić je odmah ustvrdio nezadovoljstvo nastupom, a kasnije mu se pridružio i Niko Kovač...

Iako Hrvatska niti protiv Urugvaja nije odigrala nešto posebno dobro, poglavito u drugom poluvremenu, sretna pobjeda je upisana i o igri se nije previše pričalo. Međutim razočaranje šire javnosti bilo je očito nakon remija s Uzbekistanom kojeg su mnogi skloni podcijeniti.

Izbornik Dinko Jeličić je uoči susreta konstantno vrtio priču o jakom i dobrom Uzbekistanu, te je nakon susreta bio zadovoljan isključivo rezultatom, svjestan da je igra bila za zaborav.

Utakmice naše reprezentacije na SP-u u Turskoj prati i izbornik reprezentacije do 21 godine Niko Kovač koji je razočaran onim što je imao priliku vidjeti.

"Ljut sam, posebno na naše glavne igrače Rebića i Livaju koji moraju početi igrati momčadski. Svi smo ljuti s razlog jer je očito da neke stvari ne funkcioniraju. Rebić je asistirao, a Livaja zabio, međutim to ne mijenja previše toga. Obojica su mogli više, a kada s takvim dojmom završite utakmicu, onda ne može biti dobro", rekao je Niko Kovač za 24 sata.

Ono što posebno ljuti Kovača je pretjerano soliranje glavnih igrača.

"Igrači jednostavno moraju shvatiti da nogomet nije pojedinačna igra i da možeš uspjeti samo ako igrač momčadski. I ja sam to vidio odmah po dolasku u Bayern, vrlo brzo su mi poručili kako nema uspjeha ako gledaš samo sebe već kad počneš raditi za momčad", dodao je Kovač.

Ipak, Hrvatska je nakon dva kola na četiri boda i u posljednjem kolu ima utakmicu protiv autsajdera skupine Novog Zelanda što znači da je bodovno posao zasad dobro obavljen.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2013. u 06:53
    Treba njima objasnit odakle sunce sija, ko zeli nosit sveti dres reprezentacije ima da slusa sta mu se govori i igra za ekipu a ne za neke svoje guste ili interese!
    Obrisan korisnik
  • Balthazar28.06.2013. u 22:25
    Ova dvojica se ne bore ko životinje, Manžukić i Olić se bore ko životinje. Oni su sigurno dva najpotentnija igrača od ovih koji igraju, ali činjenica je da su sebični i to im se treba otvoreno reći. Livaja je strašan potencijal, posebno me dojmila lakoća kojom prima loptu sa igračem na leđima, ali... [više na forumu]
    Balthazar
  • nido28.06.2013. u 22:03
    Moj imenjace, djeca se ufurala, misle da su zvjezde...ajde Livaja je nesto i prosao a ovaj Rebic odigrao par utakmica u prvom timu Splita na HNL livadama i misli da je nesto ccc krvi treba propisati...
    nido
  • Showballs28.06.2013. u 18:18
    @0viking0: Kod Rebića je problem šta mu je neko maknuo "x" sa joysticka, isto ko Robbenu (s razlikom da Robben koji put i prođe igrača i neš napravi). :)
    Showballs
  • Obrisan korisnik28.06.2013. u 16:24
    Viking, odličan komentar.Ova dvojica se bore kao životinje, ali vezni red je očajan, nitko nema smisla za kombinatoriku, ne nudi se nakon predaje lopte, lopte koje daju napadačima se više ispucane nego dodane...Uglavnom, igru nemamo, kao ni A selekcija jer su nam svi veznjaci teretnjaci koji nisu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik