Automoto

Pirelli odgovorio na apele vozača, za Veliku nagradu Njemačke stižu sigurnije gume

Sportnet • utorak, 02.07.2013.
Pirelli odgovorio na apele vozača, za Veliku nagradu Njemačke stižu sigurnije gume
Foto: EPA

Pirelli je ovoga puta ozbiljno shvatio kritike vozača i momčadi u Formuli 1 i nakon debakla tijekom Velike nagrade Velike Britanije najavio da će već od sljedeće utrke ponuditi sigurnije gume s pojasom od kevlara.

Već od Velike nagrade Njemačke sljedećeg vikenda Pirelli će sve momčadi u Formuli 1 opskrbiti novim, sigurnijim gumama i službeno će to obznaniti tijekom današnjeg dana. U posljednjih nekoliko dana žestoko kritizirani proizvođač guma ozbiljno je shvatio kritike momčadi i vozača i prijetnje mogućim bojkotom utrke u Nürburgringu, pa će u prijelaznom razdoblju stražnje gume biti ojačane pojasom od kevlara umjesto dosadašnjeg čeličnog pojasa, sve s ciljem povećane otpornosti guma.

Kevlar je puno fleksibilnije i ojačano vlakno koje bi trebalo smanjiti mogućnost pucanja guma, a bit će iskorišteno samo za stražnje gume, dok će one prednje ostati istoga sastava kao i dosad. Nakon toga, za Veliku nagradu Mađarske krajem srpnja Pirelli će se vratiti sastavu guma kakvog je koristio tijekom 2012. godine.

Rezultat je to istrage koju je odmah po završetku utrke u Silverstoneu najavio šef Pirellija Paul Hembery, nakon što je čak šest vozača imalo problema s pucanjem guma tijekom utrke. Lewis Hamilton zbog toga je problema izgubio prvu početnu poziciju, a probleme su imali i Fernando Alonso, Felipe Massa, Sergio Perez, Jean-Eric Vergne i Esteban Gutierrez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2013. u 13:33
    molim hrsport.net da zaposle idukara17 i dodjele mu kolumnu! naravno popraćenu pravom slikom i kontaktom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2013. u 21:12
    ovo s gumama je cirkus i smješno je kako se to jednom vrhunskom proizvođaću događa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2013. u 18:22
    Odluka koja najviše ide na ruku Red Bull-u...
    Obrisan korisnik