Rukomet

Christian Zeitz novo pojačanje mađarskog Veszprema

Zvonka Keliš • četvrtak, 04.07.2013.
Christian Zeitz novo pojačanje mađarskog Veszprema
Foto: EPA

Njemački rukometaš Christian Zeitz potpisao je trogodišnji ugovor s mađarskim MKB Veszpremom, a iako pred sobom još ima godinu dana ugovora s njemačkim prvakom Kielom, Mađari se nadaju kako će Zeitz već naredne sezone obući njihov dres.

Nakon dugih deset godina provedenih u svojoj domovini, bivši njemački rukometni reprezentativac i član njemačkog prvaka THW Kiela, Christian Zeitz, odlučio je promijeniti rukometnu sredinu te se uputiti u Mađarsku. Iako je pred njime još godina dana ugovora s bivšim europskim klupskim prvakom Nijemac je već potpisao novi trogodišnji ugovor s mađarskim Veszpremom.

U redovima Kiela netom po saznanju odlaska jednog od njihovih najiskusnijih igrača zavladalo je iznenađenje, ali naravno i nezadovoljstvo: "Sa mnom Zeitz nije razgovarao o odlasku iz Kiela", kazao je kratko menadžer Klaus Elwardt koji razumije postupak svog igrača, ali ipak kaže: "Iako ga razumijem, način na koji je ovo učinio nije u redu. Međutim, vjerujem i nadam se da će ipak ispuniti svoj ugovor do samoga kraja te da će odigrati još jednu sezonu u Kielu."

S druge strane, u redovima Veszprema nadaju se kako će Zeitz, svjetski prvak iz 2007. godine te europski 2004., već od naredne sezone obući dres mađarskog prvaka te će, naravno, poduzeti sve što je moguće kako bi isto dogovorili s momčadi Kiela.

Sam Zeitz također je izrazio želju da se već ove sezone pridruži svojoj novoj ekipi te da brani boje Veszprema: "Nadam se da ću se već ove sezone pridružiti svojoj novoj ekipi, no o tome treba još pregovarati. Mislim da se Veszprem uistinu dobro pojačao te da ima veliku mogućnost i priliku biti među četiri najbolje momčadi u Ligi prvaka. Također, svojim bih iskustvom u ovom europskom klupskom natjecanju volio pomoći svojoj novoj momčadi."

"Isto tako se nadam da ću u Veszpremu moći igrati dobar rukomet te da ću osvojiti brojne nove titule. Moje bi znanje svakako moglo pomoći ekipi, tako je bilo i u Kielu. Koliko čujem broj 20 je ovdje slobodan stoga se nadam da ću se uspjeti izboriti z njega", zaključio je Zeitz, novi suigrač hrvatskog vratara Mirka Alilovića te kružnog napadača Renata Sulića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!