Rukomet

IHF potvrdio kandidate za domaćinstva Svjetskih rukometnih prvenstava 2019. godine

Zvonka Keliš • četvrtak, 04.07.2013.
IHF potvrdio kandidate za domaćinstva Svjetskih rukometnih prvenstava 2019. godine
Foto: Kristijan Komarica

Čak 13 zemlja kandidiralo se ovoga tjedna za Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. godine, kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji. Zanimljivo je kako se nakon što će se svjetska smotra za dvije godine održati u Kataru, za ovo natjecanje u muškoj konkurenciji nije kandidirala nijedna zemlja koja nije iz Europe, dok su se za ono za rukometašice prijavili čak i Tunis i Japan.

Međunarodna rukometna federacija ovoga je četvrtka potvrdila kako se za domaćinstvo nova dva velika rukometna natjecanja, Svjetskog prvenstva za rukometaše i rukometašice 2019. godine, kandidiralo čak 13 zemalja od kojih su se čak tri zemlje kandidirale za obje svjetske smotre.

Sedam je zemalja pokazalo zanimanje za organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce 2019. godine, a među njima se ovoga puta nije našla nijedna zemlja teritorijem smještena van Europe. Domaćini sljedeće europske smotre, Danci, jedni su od konkurenata, a slijede ih Nijemci koji se, pak, nadaju kako će upravo novom svjetskom smotrom na svom terenu ponoviti uspjeh iz 2007. kada su zasjeli na svjetski rukometni tron. Među kandidatima su se našle još i Makedonija, Poljska i Slovačka te Norveška i Švedska.

Svjetsko prvenstvo za žene iste godine žele, pak, organizirati tri zemlje kandidatkinje muške smotre, Makedonija, Norveška i Slovačka, a prijavnicu su poslali još i Ukrajina i Tunis, ali i Japan.

Sve zemlje kandidatkinje moraju predati opći koncept natjecanja IHF-u do početka rujna kako bi potom isti mogle prezentirati mjesec dana kasnije te kako bi IHF krajem listopada mogao donijeti odluku o organizatoru svjetske smotre u obje konkurencije.

Podsjetimo, domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za rukometašice bit će Srbija, dok je Španjolska početkom godine ugostila rukometaše. Za dvije godine rukometaši će put Katara, dok će rukometašice zaigrati u Danskoj. 2017. godine SP za muškarce održat će se u Francuskoj, dok će ženama domaćin biti Njemačka.

Svjetsko prvenstvo za rukometaše 2019., kandidati:
Danska, Njemačka, Makedonija, Poljska, Slovačka, Norveška, Švedska

Svjetsko prvenstvo za rukometašice 2019., kandidati:
Makedonija, Norveška, Slovačka, Ukrajina, Tunis, Japan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.07.2013. u 20:08
    haha..a ja samo cekam da vi hrvati popizdite zbog toga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2013. u 10:07
    haha samo cekam da se ovi makedonci pocnu prijavljivat za domacinstva olimpijskih igara i svjetskih prvenstava u nogometu
    Obrisan korisnik