Nogomet

Tudor: "Ovo će prvenstvo biti jednosmjerno, no vidjet ćemo veliku borbu ostalih klubova"

Sportnet • petak, 05.07.2013.
Tudor: "Ovo će prvenstvo biti jednosmjerno, no vidjet ćemo veliku borbu ostalih klubova"
Foto: Duje Bonačić

Nakon okončanih priprema za početak nove sezone i uoči subotnjeg Superkupa s Dinamom trener Hajduka Igor Tudor na konferenciji za medije iskazao je zadovoljstvo radom na pripremama, ali predvidio kako Dinamo u prvenstvu neće imati ravnopravnog protivnika.

Dinamo i Hajduk u subotu će na maksimirskom stadionu otvoriti novu nogometnu sezonu Superkupom. Prvak Hrvatske i osvajač Kupa odmjerit će snage nakon pripremnog razdoblja, a uoči iskušenja u europskim kupovima i novom ruhu hrvatskog prvenstva.

"Mislim da je Dinamo veliki favorit, ali nadamo se da u toj jednoj utakmici možemo doći do iznenađenja. Sretan sam da sam nakon dugo vremena prošao pripreme i da sam maksimalno spreman. Radili smo dobro i mislim da ćemo imati dobru sezonu", rekao je Hajdukov kapetan Mario Maloča.

"Nisam opterećen odlaskom, mislim da je to normalna stvar, ovo je prijelazni rok i ja se nadam da će se ostvariti. Kontakta s više klubova ima, među njima je i Bešiktaš, ali vidjet ćemo. U dogovoru sa zastupnikom odlučit ću što je najbolje za moju karijeru i što je najbolje za Hajduk, svi znamo da Hajduku treba novac."

"Pripreme su bile odlične, uspješne, momci su radili dobro i drago mi je da smo uspjeli kroz sve proći bez ozlijeđenih igrača. Odigrali smo pet utakmica u pripremnom periodu i bilo mi je bitno da svi igrači dobiju minutažu kako bi bili u optimalnoj formi za službene utakmice", rekao je trener Hajduka Igor Tudor na početku izlaganja.

"Utakmica je puno, nadamo se da ćemo u kvalifikacijama Europske lige otići što dalje, pa bi nakon Superkupa i početka prvenstva jedan duži period trebali imati ritam srijeda - nedjelja. U takvom ritmu bit će prilike za sve i svi će igrati, ako se, naravno, plasiramo dalje."

Tudor je najavio kakav Hajduk navijači mogu očekivati u novoj sezoni i istaknuo da od svoje momčadi želi i trku, ali i kombinatoriku.

"Iznenađuju me najave kako će ovaj Hajduk igrati kombinatorno, ali neće imati trku i agresiju. Zašto ne bi bilo i jedno i drugo? Želim da Hajduk bude kompletan, da igra u oba pravca, da ima presing, trku, fazu obrane i to je nešto osnovno, bez toga nema ozbiljne ekipe", smatra strateg Hajduka.

"Slažem se s trenerom da smo dobro odradili pripreme i nadam se da ćemo Dinamu pružiti dobar otpor u Superkupu. Isto tako, nadam se da ćemo dobro krenuti u sezonu i da ćemo formu održati tijekom cijele sezone", rekao je Goran Jozinović.

"U situaciji kad se Dinamo pojačava igračima od dva-tri milijuna eura i kad Split i Rijeka dovode iskusne igrače, bivše reprezentativce, nerealno je govoriti da idemo po naslov prvaka, ali ćemo u svaku utakmicu sigurno ući maksimalno angažirani i nikome neće biti lako protiv nas."

"Radili smo na tome da igramo u oba smjera i znatiželjan sam da vidimo plodove rada s priprema, jer pripremne su utakmice jedno, a službene nešto drugo. Svjestan sam da noge i glava neće biti na 100 posto, kao što će biti za dva do tri tjedna, kada i osvježimo momčad."

Usprkos kvalitetnom radu na pripremama, Tudor ipak ne vjeruje kako ima momčad koja bi mogla ravnopravno konkurirati Dinamu u utrci za naslov prvaka. Međutim, ne isključuje da će prvenstvo što se ostalih klubova tiče biti zanimljivije nego prije.

"Ovo će prvenstvo biti vrlo zanimljivo, ali ne što se tiče borbe za prvaka. Mislim da svaki laik zna da će to biti borba u jednom smjeru, ali vidjet ćemo zanimljivu borbu ostalih klubova, iako smo mi vjerojatno za nijansu iznad Rijeke i Splita, koji su napravili velik iskorak po pitanju pojačanja kadra", procijenio je Tudor.

"Mi ćemo itekako biti aktivni u toj borbi i skupo prodati svoju kožu u svakoj utakmici. U prvenstvu u kojem ćemo se sretati po četiri puta sa svakim klubom želim da Hajduk svaku utakmicu krvari za ekipu i da se svaka ekipa koja nam želi uzeti bod dobro pomuči."

Hajdukov trener također se požalio na neravnopravne uvjete Superkupa, odnosno igranje samo jedne utakmice na stadionu Dinama.

"Šteta je što Superkup igramo u Maksimiru, mislim da je to pravilo koje hendikepira jednu ekipu i ne daje jednake šanse. Sa sportskog i moralnog aspekta to nije korektno, nije logično. Vjerojatno je tako i u svijetu, ali mislim da bi se trebalo igrati na neutralnom terenu", kazao je na kraju Tudor.

Put Zagreba krenut će 19 igrača: Dino Mikanović, Antonio Milić, Goran Milović, Avdija Vršajević, Mislav Anđelković, Mario Pašalić, Tonći Mujan, Steven Peter Luštica, Goran Jozinović, Mijo Caktaš, Ivan Tomičić, Mario Maloča, Zoran Nižić, Dante Stipica, Tino Sušić, Marko Bencun, Tomislav Kiš, Jean Evrard Kouassi, Lovre Kalinić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 13:34
    Kingkenny- u svim novinama piše kako je izjavio da je Hajduk malo (pinkicu) iza njih, tako da je sportnet vjerojatno krivo prenio.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 02:37
    koje su to nijanse u korist Hajduka naspram Splita i Rijeke o kojima Tudor priča?sva sreća pa će već 2 kolo pokazat di ste i što možete očekivati ove sezone ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2013. u 17:46
    free2le - Mi kukali?! Kada?! Pa mi smo kukali, ako se to može zvati "kukanjem" 1999 kada je naočigled ukraden naslov. I to je trajalo par dana. Zaboravili nismo, to nikako, ali idemo dalje, korak po korak. Od prošlosti se ne živi!!! I varaš se kada kažeš da se kod nas brani dotični... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2013. u 17:09
    Inače se slažem s Tudorom ali iz razloga koji nitko nije spomenuo: da se ova utakmica igra na bilo kojem stadionu osim Maksimira bi stadion bio barem napol pun, ljudima bi to bio happening. Ovako to nema smisla, utakmica koju će gledati nekoliko mazohista, svečane lože i parsto entuzijasta pred... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2013. u 17:01
    Kak ste došli do kuknjave? OK, to je tema za sebe i meni isto ide na živce to konstantno kukanje ali ovdje je Tudor samo realno procjenio razliku u kvaliteti između dva kluba. Napaokon da sam doživio da jedan Hajdukov trener pristupa realno a ne nabrijava masu na nerealne ambicije i unaprijed se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik