Tenis

Video: Preokretom u trećem setu Murray trasirao put prema okršaju s Đokovićem

Vedran Babić • petak, 05.07.2013.
Video: Preokretom u trećem setu Murray trasirao put prema okršaju s Đokovićem
Foto: EPA

Drugu godinu u nizu Andy Murray plasirao se u finale Wimbledona. U polufinalnom je okršaju izgubio prvi set od Jerzyja Janowicza, ali je dobio sljedeća tri premda ga je Poljak u trećem setu ozbiljno ugrozio...

Jerzy Janowicz imao je dobru priliku nastaviti svoj sjajni niz u Wimbledonu i plasirati se u finale, no na kraju su se ipak radovali domaći navijači. Andy Murray zaustavio je Poljaka rezultatom 6:7 (2), 6:4, 6:4, 6:3.

Janowicz je svoju priliku propustio u trećem setu. Vodio je 4:1, a onda je Murray nanizao pet gemova za vodstvo 2-1 u setovima. Nakon toga krov Središnjeg terena se zatvorio jer je prijetio mrak.

Stanka od 15-20 minuta nije niti malo poremetila Britančev ritam. U četvrtom setu Murray je napravio dva breaka i plasirao se u svoje sedmo Grand Slam finale. Do sada je samo lani na US Openu otišao do kraja.

Janowicz je prvi set osvojio zahvaljujući odlično odigranom tie breaku. Prethodno je anulirao sve tri break lopte Murraya.

Britanac je napravio svoj prvi break odmah na početku drugog seta te ga je zadržao do kraja premda je Janowicz imao četiri prilike da nadoknadi zaostatak. Uslijedili su potom već opisani treći set te četvrti set, u kojemu je Murray posve nadigrao Poljaka.

Ovo je Murrayu ujedno i četvrto uzastopno finale na Grand Slamu. Na lanjskom Wimbledonu poražen je od Rogera Federera, na US Openu je pobijedio Novaka Đokovića, koji mu je uzvratio ove godine na Australian Openu. Na Roland Garrosu Murray nije nastupio.

U nedjelju će drugi nositelj turnira ponovno igrati protiv Đokovića. Murray i dalje nastoji postati prvi britanski osvajač Wimbledona u muškoj konkurenciji još od Freda Perryja 1936. godine.

U međusobnim dvobojima Đoković protiv Murraya vodi 11-7.

Wimbledon, polufinale:
Murray (VB, 2) - Janowicz (Poljska, 24) 6:7 (2), 6:4, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!