Tenis

Đoković nakon polufinalnog maratona: "Bio sam i u gorim situacijama, bit ću spreman za finale"

Sportnet • subota, 06.07.2013.
Đoković nakon polufinalnog maratona: "Bio sam i u gorim situacijama, bit ću spreman za finale"
Foto: EPA

Novak Đoković i Juan Martin del Potro u petak su najdužim polufinalom Wimbledona ušli u povijest ovog velikog turnira. Gotovo pet sati teniskog klasika na kraju je završeno pobjedom svjetskog broja jedan, koji vjeruje kako će usprkos umoru biti spreman za finale, dok Del Potro najavljuje još velikih srazova s Đokovićem, Nadalom i Federerom.

Četiri sata i 44 minute trajao je polufinalni dvoboj Novaka Đokovića i Juana Martina del Potra pred punim tribinama Centralnog terena u Wimbledonu. Najduži je to polufinalni meč u povijesti Wimbledona i gledateljima je ponudio pet setova preokreta i vrhunskog tenisa.

Pobjedu je sa 7:5, 4:6, 7:6, (2), 6:7 (6) i 6-3 na kraju odnio Đoković, koji će u nedjelju pred domaćinski nastrojenim tribinama stajati na putu Andyju Murrayu. Prvi nositelj vjeruje kako će usprkos maratonskom polufinalu biti spreman za taj ogled.

"Bio sam u gorim situacijama prije i uspijevao sam osvojiti naslov. U više navrata uspio sam se osvježiti za finale, spreman sam i veselim se tom meču", rekao je Đoković i priznao da je s Del Potrom odigrao jedan od najuzbudljivijih mečeva u svojoj karijeri.

"Vrlo kvalitetan tenis od početka do kraja, nije bilo puno neprisiljenih pogrešaka, a meč je obilovao winnerima. Bila je to igrač mačke i miša, ponekad sam ja držao kontrolu nad igrom, ponekad on, ali treba iskoristiti priliku kada se ukaže i ja sam to učinio u petom setu", dodao je srpski tenisač.

Sudjelovanje u povijesnom polufinalu za Del Potra je bila slaba utjeha jer iz njega je izašao kao poraženi, no najavljuje još velikih ogleda s najboljim tenisačima svijeta.

"Bio sam jako blizu finala, ali znao sam tko mi je protivnik. Meč na visokoj razini i vjerojatno sjajan za gledanje, ali tužan sam što sam izgubio jer sam bio vrlo blizu pobjede. Međutim, ako nastavim ovako igrati protiv Novaka, Rafe i ostalih, bit će zanimljivo. Bit će još dobrih borbi i bit ću spreman za njih", optimističan je Argentinac.

Murray: "Finale više nije novost"

Đoković će u nedjelju stajati na putu britanskog sna, jer Andy Murray je izborio drugo uzastopno finale Wimbledona i uz snažnu će podršku s tribina pokušati prekinuti dugi britanski post. Škot ističe kako je ove godine ulazak u finale nešto posve drugo.

"Mislim da je prošle godine već u polufinalu bilo previše tenzija, no ove godine više nije tako. Bio sam u ovoj poziciji, dok mi je finale prošle godine bila potpuna novost", rekao je Murray i priznao kako je svejedno bilo dosta očekivanja od strane navijača.

"Osjećao sam kao da se podrazumijeva da ću i ove godine doći do finala. Prošle godine sam bio vrlo emotivan, no ove godine samo sam sretan što sam dobio novu prigodu u finalu", dodao je Škot.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2013. u 23:43
    Da, izgleda da ga je samo SREĆA spasila.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2013. u 12:29
    Uglavnom si u pravu, ne znam što su ti dali tol'ke minuse. Samo mu SREĆA može pomoći!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2013. u 02:18
    Sretno Andy!
    Obrisan korisnik
  • gerrard06.07.2013. u 23:04
    najmrzi tenis za gledanje mi je murryeva igra..samo ceka pogresku protivnika, bez ikakve incijative u igri..navijam sutra za 3-0 za noleta..da ga u sred londona ponizi
    gerrard
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 14:36
    Voljela bih da pobijedi Đoković jer mi je gadljivo gledati Murraya kako se prenemaže poput stare babe, a svakako mi je Srbin bolji igrač. Šteta za Janowicza, već ima kvalitetu za pobjedu nad top 5-10 igračima, u polufinalu mu je nedostajalo iskustva, to je sve.
    Obrisan korisnik