Automoto

Vettel: "Ovo je ogromno olakšanje za mene i vrlo poseban dan. Izuzetno sam ponosan"

Ivan Dominik • nedjelja, 07.07.2013.
Vettel: "Ovo je ogromno olakšanje za mene i vrlo poseban dan. Izuzetno sam ponosan"
Foto: EPA

Nijemac Sebastian Vettel konačno je slavio na svom domaćem terenu te na utrci VN Njemačke odnio svoju prvu pobjedu u Nürburgringu. Vozač momčadi Red Bulla nakon premijerne je pobjede bio vrlo zadovoljan svojom vožnjom i utrkom te je ovaj trijumf proglasio "posebnim"...

Njemački vozač Red Bulla, Sebastian Vettel, bio je oduševljen zbog slavlja na VN Njemačke na svom domaćem terenu. Nakon podizanja pokala pobjednika Nijemac je nazvao ovu utrku i svoju prvu pobjedu u Nürburgringu "vrlo posebnom".

"Ovo je ogromno olakšanje za mene i vrlo poseban dan", započeo je objašnjavati svoje impresije sa staze trostruki svjetski prvak u Formuli 1 te dodao: "Trebat će mi malo vremena da mi 'sjedne' sve ovo na svoje mjesto, ali već sada mogu reći da sam izuzetno ponosan, kako na sebe tako i na momčad koja je danas odradila sjajan posao sa strategijom i odlascima i boks", nastavio je Vettel.

"Bilo je jako teško - morao sam se truditi u svakom krugu i stalno sam bio na rubu jer mi je uvijek netko bio iza leđa. Također, morao sam se, kao što je i obično slučaj, što brže i efikasnije probijati kroz gužvu i promet, a trebalo je i štedjeti gume jer ne možete ih uvijek maksimalno trošiti, budući da na taj način ne možete doći do kraja s početnom strategijom", govorio je pobjednik Nürburgringa.

Osvrnuo se Nijemac, nakon pregleda svoje vožnje, i na suparnike te na ostale događaje na utrci. "Safety car poslije odustajanja Julesa Bianchija nam nije nimalo odgovarao jer je Lotus iza mene bio nevjerojatno brz danas. Uz to, bolje su u Lotusu radili s gumama od nas na današnjoj utrci, tako da sam ja vrlo sretan što je na kraju sve ispalo pozitivno za nas", izjavio je vozač Red Bulla.

Za kraj se Vettel nije propustio osvrnuti i na kontroverzni Pirelli te na njihove gume s kojima, na sreću, u utrci VN Njemačke nije bilo standardnih problema: "Smatram da su oni napravili odličan posao donijevši drugačije gume na današnju utrku, jer nismo imali nikakve probleme s gumama ni danas niti tijekom cijelog vikenda. Dakle, danas su zaslužili same komplimente. Nadam se da će se to tako nastaviti i u budućnosti", zaključio je presretni njemački vozač Formule 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.07.2013. u 08:17
    nije Weber bas tako dobar kako se čini, ali ljudi u nas eto nevole šampione
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2013. u 02:23
    Da tvoja mater bi, a stari bi bio glavni tehničar ;). Što se tiče animoziteta između šatro nedodirljivog Vettela i 'jadnog' Webbera, za neupućene, Webber je Vettelu radio hrpu pakosti kad je dečko tek došao u tim, i ono kaj je Vettel napraqvio prošle godine je ništa prema onome što je Webber radio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2013. u 22:05
    i moja mater bez polozenog vozackog bi sa red bullom osvojila prvenstvo....bas me zanima koliko bodova bi imao svaba da vozi lotus il marcedes....necu rec da sam znao( iako sam starom reko da ce ostat u boksu bar 6-7 sekundi) al bilo je savrseno ocito da ce se desit greska u boksu kad je weber... [više na forumu]
    Obrisan korisnik