Rukomet

Džomba: "Jako mi je žao što se Atletico ugasio. To je klub u kojem sam proveo najljepše godine svog života"

Razgovarala:Zvonka Keliš • utorak, 09.07.2013.
Džomba: "Jako mi je žao što se Atletico ugasio. To je klub u kojem sam proveo najljepše godine svog života"
Foto: Davor Sajko

Uslijed gašenja jednog od ponajboljih rukometnih klubova, Atletico de Madrida, odnosno, bivšeg Ciudad Real, rukometna je javnost uistinu ostala u velikom šoku. Neugodno iznenađena bila je tako i legenda ove ekipe te bivše hrvatsko desno krilo, Mirza Džomba koji je samo za Sportnet otkrio svoja razmišljanja, kao i koliko mu je žao što je nestala momčad u kojoj je proveo najljepše godine svog života.

Španjolski, ali i svjetski rukomet danas je obišla vijest kako je jedan od rukometnih imena i velikana, bivši Ciudad Real, do danas Atletico de Madrid, prestao postojati. Klub je uslijed financijskih problema bio primoran ugasiti sve svoje selekcije te je tako jedno veliko europsko i svjetsko rukometno ime reklo konačno zbogom, a igrači poput Balića i Gojuna, koji su doduše već bili u potrazi za novim sredinama, kao i preostali poput Aguinagaldea, Canellasa, Hombradosa i drugih tako su ostali bez ekipe za narednu sezonu.

U šoku je vijest o gašenju Atletico de Madrida ostavila brojen hrvatske i strane stručnjake, kao i same igrače španjolskog viceprvaka, ali i jednog koji je njegovu povijest činio i stvarao još za vrijeme Ciudad Reala. Legenda je to hrvatskog rukometa, najbolje desno krilo u povijesti Lige prvaka i trofejni bivši rukometaš Mirza Džomba, koji je u razgovoru za Sportnet prokomentirao zbivanja u svojoj bivšoj sredini u kojoj je nizao uistinu najveće uspjehe.

Svemu lijepom jednom dođe kraj

"Mnogo je veličina igralo u Ciudad Realu, a ja iz njega stvarno nosim samo najbolja sjećanja, od tamo mogu izdvojiti samo one najbolje trenutke u svojoj karijeri stoga sam jako vezan za grad i klub. Jako mi je stoga žao zbog nastale situacije, no danas se posao, kao i sve ostalo, nažalost, gleda samo kroz financije tako da svemu jednom dođe kraj", kazao je Džomba.

"Iskreno, jako mi je žao što se Atletico ugasio jer je to klub u kojem sam ja proveo tri najljepše godine svog života", bile su prve riječi legendarnog Džombe.

"Kriza je ovime pokazala koliko ima utjecaja i u svijetu sporta, pogotovo, kada jedan tako velik i kvalitetan klub poput Atletica propadne. Kada se ovo dogodi znamo kakva je zapravo situacija u svijetu."

Nastavio je potom bivši igrač Ciudad Reala: "Velika je ovo šteta za rukomet uopće budući da se radi o klubu koji je u posljednjih desetak godina osvojio ponajviše titula. S druge strane, to je samo još jedan pokazatelj kako zapravo treba stalno raditi kako se ovo ne bi dogodilo."

Džombini prijatelji i bivši suigrači tako sada moraju krenuti u potragu za novom sredinom što im vjerojatno nimalo lako ne pada: "Stalno sam u kontaktu s ljudima iz Madrida, a za neke danas mogu reći i da su pravi prijatelji. Međutim, svi su od tamo trenutno u velikom šoku, ovo im je još svježa informacija tako da im se još nisu slegli dojmovi."

Ono što, pak, umirovljeni hrvatski rukometaš smatra da je definitivno utjecalo na posljednja zbivanja u njegovoj bivšoj momčadi jest odlazak iz Ciudad Reala te dolazak u Madrid: "Pokazalo se kako je dolazak u Madrid zapravo bio loš potez te je to zapravo bio početak kraja. Međutim, to je isto tako i bila zadnja opcija ljudima iz Kluba jer da nisu otišli u Madrid klub bi se vjerojatno ugasio i prije. Vlasnik je bio većinski vlasnik Kluba, sve je bilo na njemu tako da se radilo o privatnom klubu u kojemu je sam vlasnik ušao u probleme s nekretninama i tako je svemu došao kraj", pojasnio je Džomba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 08:19
    Kad nemaju para šta uzimaju pod ugovor igrače s plaćama od 250k eura? Mogli su uzeti igače koji će igrati za 100k i ostati u lizi dok ne dođe neki sponzor koji će financirati napade na naslov u prvenstvu i LP. Problem je što iza tih (neodgovornih) megalomana ne stoji Bandić da ih vadi iz dreka. Tak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2013. u 00:29
    ovo je tek početak. bit će toga još na tone.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2013. u 23:07
    Pila koja donosi para se ne gasi, to ti je objašnjenje na tvoje pitanje. Da ti pobliže objasnim na primjeru:digneš kredit za stan od 150 000 eura, kojeg oplaćuješ 30 godina. Tvoj dug je 150 000 eura i ratu kredita oplaćuješ iz dana u dan.Nakon tri godine, ostaneš bez posla, ne oplaćuješ više kredit... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH09.07.2013. u 21:07
    Zašto onda Atletico nije mogao podići kredit od milijun eura, vratiti dugove igračima a banci polako otplaćivati taj kredit koji je za sportske okvire mizeran? Zar bi bio problem Atleticu vraćati ratu toga kredita? Klubu koji je godinama igrao ligu prvaka, triput je osvojio i još triput bio u... [više na forumu]
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik09.07.2013. u 20:25
    nemilosrdni profesionalizam u uređenim zemljama idruštvima nema milosti ni za koga
    Obrisan korisnik