Rukomet

Gojun: "S Parizom je sve dogovoreno, preostaje tek potpisivanje ugovora"

Razgovarala:Zvonka Keliš • utorak, 09.07.2013.
Gojun: "S Parizom je sve dogovoreno, preostaje tek potpisivanje ugovora"
Foto: Mihaela Bradovski

Hrvatski rukometni reprezentativac Jakov Gojun za Sportnet je otkrio kako je njegov transfer u sjajni francuski PSG već dogovoren te kako je pred njime ostao tek potpis novoga ugovora. No, koliko god Hrvat bio sretan zbog nove sredine ostaje žal za njegovom sada već bivšom momčadi, Atletico de Madridom, koji upravo danas obznanio kako bivši Ciudad Real više neće postojati.

Momčad Atletico de Madrida ovih je dana i službeno potvrdila javnosti kako nekadašnji prvak Europe, Ciudad Real, te sadašnji viceprvak Španjolske, prestaje s djelovanjem u svim sekcijama te kako će Klub u potpunosti gasi. Loša je to bila vijest za sve ljubitelje rukometa, posebice onog španjolskog, kao i za dva Hrvata koja su ove sezone tek stigla u redove crveno-bijelih, Jakova Gojuna te Ivana Balića.

Gojun kao zamjena za velikog Dinarta

Kako hrvatski reprezentativac u PSG stiže kao zamjena za francusku legendu Didiera Dinarta, isti je itekako uzbuđen što nastavlja stopama sjajnog Francuza: Dinart je jedan od onih najboljih. O njemu sam se raspitao još u Madridu budući da je igrao u Ciudad Realu. Veliki je profesionalac što se vidi i na terenu te je jedan od mojih uzora. Veliko je ime te mi je čast što me uspoređuju s njime. Sada očito nastavljam njegovim stopama budući da je on igrao u Ciudadu pa je otišao u Pariz kao sada ja. To mi je dodatan motiv stoga jedva čekam da počnu pripreme kako bih se dokazao. Imam 27 godina, nisam ni star ni mlad već u punoj snazi."

Iako su hrvatski rukometaši već i prije objavljivanja bankrota Atletica bili u potrazi za svojim novim sredinama, ostaje žal što se jedan ovako dobar projekt ugasio u potpunosti, posebice nakon što se u posljednjih mjesec dana potrudio dovesti mlade španjolske nade te nova pojačanja. I dok vrijedi vidjeti gdje će sada imena poput Aguinagaldea, Hombradosa, Dujšebajeva, Canellasa i drugih, jedan član Atletica već zna svoju novu destinaciju. On je stup hrvatske obrane Jakov Gojun, a njegova nova sredina jest ekipa koja najavljuje veliki europski pohod, francuski PSG.

"U principu sam sve dogovorio s Parizom, samo sada to trebam okončati i potpisati ugovor. Svoj sam transfer dogovorio i prije nastalih velikih financijskih problema u Atleticu", otkrio je Gojun u razgovoru za Sportnet.

"Svojim odlaskom u Pariz nisam ništa izgubio, upravo suprotno. Otišao sam u još bolji klub, pun ambicija i novaca te vrhunskih igrača. Za mene je to ov i još veći izazov stoga sam već i sada na odmoru počeo s treninzima. Bit će mi čast ući u svlačionice s igračima koji igraju u PSG-u."

Otkrio je potom Gojun i kako se već čuo sa svojim novim suigračima te starim, dobrim znancima iz reprezentacije, Markom Kopljarom te Igorom Vorijem, koji su za njegovo novo odredište imali samo riječi hvale, stoga nije ni čudo što se hrvatski reprezentativac uistinu veseli svojoj novoj momčadi: "PSG uistinu ima vrhunsku ekipu koja može osvojiti i Ligu prvaka, no to s druge strane ne može nitko garantirati budući da danas u Europi postoji sedam ili osam ekipa koje pretendiraju na vrh Europe. Recimo, ove se godine gotovo nitko nije nadao da bi HSV mogao osvojiti Ligu prvaka."

"Mi smo sve plaće dobivali u roku, nije bilo kašnjenja ni problema. Novac je bio na računu i sve nam je uvijek bilo isplaćeno. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, Španjolci su uistinu razočarani, a tužni su i zaposlenici u klubu koji su sada ostali bez posla. Ovo je stvarno velika šteta", kazao je Gojun.

Iako je njegov odlazak u Francusku bio dogovoren i prije objave o gašenju Atletico de Madrida, Gojunu je itekako žao zbog novonastale situacije u Španjolskoj: "Jako mi je žao što se klub s tolikom tradicijom ugasio. Kada sam čuo da Atletico ima problema, uistinu nisam vjerovao da će se ovo dogoditi. Pogotovo ne jednom Atleticu, odnosno, bivšem Ciudad Realu", priznao je Gojun te potom dodao: "Svi znamo koliko je trofeja ova momčad osvojila, a žao mi je naravno i zbog Španjolaca koji su uistinu vrhunski i perfektni igrači te sada trebaju naći novi klub za sljedeću sezonu."

Hrvatski rukometaš koji će, kako kaže, Madrid pamtiti cijeli život, već sutra kreće u svoju sada već bivšu sredinu po stvari kako bi se mogao uputiti u Francusku: "Izgleda da je presudio ovaj financijski dug, no kažem, žao mi je stvarno zbog ekipe koja ima tradiciju. U Madridu sam osobno proveo vrhunskih godinu dana i Atletico i Madrid ću stoga pamtiti cijeli život. Nikada neću zaboraviti utakmice s Barcelonom pred 15 tisuća ljudi. Španjolska je stvarno sportska zemlja i bilo mi je lijepo igrati tamo zajedno s Balićem, Lazarovim i drugima...", zaključio je Gojun.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.07.2013. u 16:41
    najlošija opcija. ništa od minuta u napadu.
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH09.07.2013. u 15:44
    Ovo je dobra opcija za Gojuna, vjerujem da će se naosvajati trofeja. Nevjerojatno je kako se sve promjeni u samo par godina, dok je Ciudad Real bio vladar rukometa PSG-a nije bilo nigdje a sada je obrnuta situacija.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik09.07.2013. u 14:34
    Na prvu sam pročitao "Partizanom" umjesto "Parizom"... Pa tih par sekundi dok se link otvara mi ide kroz glavu, kakav vražiji partizan??? ..: Ali dobro je, PSG je ipak nešto drugo :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2013. u 13:57
    sretno Gojunu na novoj destinaciji-važno i za nas i za njega da igra u jakoj ligi i jake mečeve
    Obrisan korisnik