Nogomet

Köln u Austriji bolji od Čeha, Mato Jajalo strijelac

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.07.2013.
Köln u Austriji bolji od Čeha, Mato Jajalo strijelac
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Kölna odrađuju pripreme za novu sezonu u Austriji gdje su odigrali drugu prijateljsku utakmicu. Protivnik je bio češki prvoligaš Jablonec, a njemačka momčad je slavila 3:0...

Köln je u Austriji imao drugu provjeru uoči početka sezone, a protivnik je bio Jablonec. U susretu protiv Čeha momčad za koju nastupa Mato Jajalo imala je inicijativu i bolje prilike te je na kraju i zasluženo slavila.

Od samog početka susreta Köln je krenuo snažno i pritisnuo Jablonec, a vrlo dobar je bio hrvatski internacionalac koji je prvo opasno prijetio iz slobodnog udarca, a zatim i pogodio vratnicu.

Na pogodak se čekalo do 34. minute kada je novopridošli krilni igrač iz Mainza Marcel Risse dobro proigrao kapetana Mišu Brečka, a ovaj nije imao težak posao poslati loptu u mrežu.

Bio je to ujedno i rezultat prvog poluvremena, a u drugom dijelu već u šestoj minuti Köln je povisio na 2:0. Kacper Przybylko je zaustavljen u kaznenom prostoru, a Mato Jajalo je hladnokrvno izveo kazneni udarac i doveo Köln do 2:0.

Suradnja ove dvojice igrača dovela je Köln do konačnih 3:0 i to već u 59. minuti. Ovaj put je Jajalo srušen u izglednoj situaciji u 16 metara, a kazneni udarac izveo je Przybylko koji je rutinirano zabio za konačan rezultat.

Hrvatski internacionalac odigrao je vrlo dobro svih 90 minuta, a 13. srpnja imat će novu provjeru kada Köln igra protiv Mallorce.

Pripremna utakmica:
Jablonec - Köln 0:3 (0:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!