Rukomet

U posljednjoj provjeri pred Svjetsko juniorsko prvenstvo Hrvatska izgubila od BiH

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.07.2013.
U posljednjoj provjeri pred Svjetsko juniorsko prvenstvo Hrvatska izgubila od BiH
Foto: Davor Sajko

Juniorska rukometna reprezentacija odradila je u utorak i drugu pripremnu utakmicu pred nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u susjednoj Bosni i Hercegovini. Kao i u prvom susretu protivnik je bio domaćin natjecanja, no ovoga puta hrvatska je selekcija doživjela poraz...

Mladi hrvatski rukometaši u nedjelju su protiv sastava Zdenka Grbavca slavili rezultatom 24:22 da bi samo dva dana kasnije, u utakmici u kojoj su i jedna i druga vrsta bile znatno uspješnije u realizaciji, izgubili s tri razlike (29:32).

Već u uvodnim minutama dvoboja domaći rukometaši pokazali su kako su odlučni susret završiti svojim trijumfom. Nakon početnih 3:0 svoju su prednost tijekom prvog poluvremena uspjeli dići i na 14:8. Hrvatski reprezentativci do odlaska na odmor ipak su u nekoj mjeri uspjeli konsolidirati svoje redove te se u nastavak ušlo pri njihovom 12:15 zaostatku.

Za razliku od prvog dijela čiji je uvod pripao sastavu BiH, u nastavak su bolje krenuli naši rukometaši te su se uspjeli primaknuti na tek pogodak zaostatka. I upravo je tada domaća selekcija zaigrala svoje najbolje minute, digla prednost na četiri, odnosno pet razlike da bi u konačnici osigurala pobjedu s tri gola prednosti, razlikom kakva je bila i na kraju prve polovice dvoboja.

Hrvatsku je u napadu u jučerašnjem susret predvodio Šime Ivić s devet pogodaka, šest je postigao Ante Kaleb dok su Mirko Herceg i Ante Tokić stali na brojci tri. Mandalinić, Čorić i Miličević dva su se puta upisali u listu strijelaca, a precizni su po jednom bili i Cindrić te Pavlović.

Bila je ovo generalna provjera i za jednu i za drugu momčad. Svjetsko prvenstvo starta 14. srpnja, a s kojim će igračima Hrvatska krenuti u borbu znat će se neposredno prije njegova početka.

Pripremna utakmica za SP U20:
Hrvatska - Bosna i Hercegovina 29:32 (12:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2013. u 15:49
    neka ovo bude dobra škola-Sretno na velikom takmićenju
    Obrisan korisnik