Nogomet

Levski poražen u Kazahstanu, Hajduku se smiješi status nositelja u trećem pretkolu

Branimir Korać • četvrtak, 11.07.2013.
Levski poražen u Kazahstanu, Hajduku se smiješi status nositelja u trećem pretkolu
Foto: Bruno Karadža

Kazahstanski Irtiš Pavlodar zaslužan je za jedno od većih iznenađenja u prvom pretkolu Europske lige eliminiravši Levski iz Sofije. Kazahstanci su na taj način pogurali Hajduk među potencijalne nositelje u trećem pretkolu...

Hajduk je došao vrlo blizu statusa nositelja u trećem pretkolu Europske lige. Od toga ga dijeli tek jedna "sitnica", mora uspješno odraditi posao u drugom pretkolu.

Naime Splićani su nakon izbacivanja Bešiktaša iz Europe došli u situaciju da im je bilo potrebno jedno ispadanje favorita s višim koeficijentom od njih za povlašteni status u ždrijebu. Za to se pobrinuo kazahstanski Irtiš Pavlodar pobjedom na svom terenu protiv Levskog.

Prvi susret u Sofiji završio je bez pogodaka da bi u uzvratu Irtiš slavio s 2:0 golovima Mirzaeva u šestoj i Bakajeva u 13. minuti iz kaznenog udarca. Da stvar bude lošija za Levski, od 12. minute igrali su bez isključenog stopera Dimova.

Splićani sada čekaju ishod iz Makedonije gdje igraju Turnovo i Suduva. Prva utakmica je završena rezultatom 2:2 i ukoliko Turnovo prođe dalje, moglo bi doći do zamjene domaćinstva te bi Hajduk možda već u utorak gostovao u Makedoniji. Ukoliko Suduva prođe dalje, Splićani će biti domaćini u prvom susretu.

Ostaje pitanje i gdje će Hajduk igrati uzvrat ukoliko Turnovo prođe i prva utakmica se bude igrala u Makedoniji. Zbog koncerta Rogera Watersa 23. srpnja, Hajduk bi uzvrat onda igrao najvjerojatnije u Dugopolju 25. srpnja. Podsjećamo, Hajduk će u svakom slučaju domaći dvoboj drugog pretkola igrati pred praznim tribinama zbog Uefine kazne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2013. u 20:26
    Neka im je sretno i neka se poklope rezultati i idu naruku Hajduku.Da naprave nešto bio bi to uspjeh s ovim mladim sastavom
    Obrisan korisnik
  • 280411.07.2013. u 20:26
    Ehhhhh, što ovaj Dinamo napravi za Hajduk
    2804
  • Obrisan korisnik11.07.2013. u 18:53
    Hajduk ove sezone igra ljepše od Dinama. Naravno, Dinamo ima bolje pojedince, ali to ne znači da Hajduk u europi neće napraviti iskorak. Samo da publika ne divlja i bit će ovo solidna sezona (barem onaj europski dio). Nisam navijač Hajduka, da ne bi bilo da sam neobjekitvan zbog privrženosti klubu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2013. u 18:51
    "Hajduk je došao vrlo blizu statusa nositelja u trećem pretkolu Europske lige." Pa ne samo vrlo blizu, nego su sad sigurno nositelji u ždrijebu trećeg pretkola, jer se taj ždrijeb održava između utakmica drugog pretkola, a ne nakon njih, kad bude poznato tko je u drugom pretkolu prošao dalje. Tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2013. u 17:38
    e ako ovo ne iskoriste, treba ih sve mokrim konopom po leđima....jedno je sigurno: podrška s tribina neće izostati (naravno, u eventualnom trećem pretkolu)!
    Obrisan korisnik