Rukomet

Totić: "Rusi su jaki, ali nam 'leže', od Španjolaca sam očekivao malo više"

Mihaela Bradovski • petak, 12.07.2013.
Totić: "Rusi su jaki, ali nam 'leže', od Španjolaca sam očekivao malo više"

Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku natjecanje kroz skupinu A Europskog prvenstva arhivirala je uz četiri pobjede i jedan poraz, a upravo ju je on, bez obzira na to što je završila kao lider skupine, koštao prenošenja dva boda u iduću fazu natjecanja. Unutar reprezentacije svjesni su slabosti u jučerašnjem dvoboju s Ukrajinom, no prema najavama optimizma, ali i koncentracije u idućim susretima neće manjkati...

Sastav Davora Rokavca u četvrtak je po prvi puta svladan od kako je startalo Europsko prvenstvo u Danskoj. Uspješnija je bila reprezentacija Ukrajine koja je zahvaljujući upravo tom slavlju prenijela dva boda u nastavak natjecanja.

Prvi set hrvatski su reprezentativci dobili s 22:20, no nakon drugog koji je izgubljen rezultatom 19:16 otišlo se u raspucavanje. Nažalost, i u toj odlučujućoj fazi susreta Ukrajina je bila bolja.

"Mogu reći da smo u ovom susretu zaista dosta toga promašili, a izostao je i neki moj standardan učinak na golu. S takvom igrom teško je dobiti dva seta protiv Ukrajine. Ipak je riječ o odličnoj, dobro posloženoj reprezentaciji, drugoj na svijetu", kratko je prvi poraz na EP-u prokomentirao vratar Hrvatske Igor Totić te dodao:

"Istina, bilo je malo peha u završnici drugog seta, bilo je tu puno prilika koje nismo iskoristili, a i u raspucavanju smo nekako slabo šutirali."

U novoformiranoj skupini I Hrvatsku u petak očekuju dvoboji sa Španjolskom (17 sati) te s Rusijom (21 sat) koja je poput Ukrajine prenijela dva boda.

"Rusi su nam stari poznanici, dobro ih znamo i smatram da nas ničim ne mogu iznenaditi. Jaka su reprezentacija, ali mogu reći da nam 'leže'. Rekao bih da su oni malo i kalkulirali da bi došli u ovu skupinu. Za neko psihološko dizanje trebalo bi dobiti obje iduće utakmice."

Totić se kratko osvrnuo i na ostatak društva na muškom turniru naglasivši kako je ono dosta jače u odnosu na ranija izdanja.

"Natjecanje je po jakosti sigurno na višoj razini. Jedna Švedska koja je bila posljednja sada je namučila dosta protivnika, Mađarska je došla puno neugodnija, Ukrajina je vrlo jaka, Danska je domaćin i time opasnija. Možda sam malo više očekivao od Španjolaca. Razlike su male i najmanji element može odlučiti."

Foto: EHF Beach Handball Facebook/Bent Frederiksen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.07.2013. u 22:36
    bravo dečki i sretno dalje
    Obrisan korisnik