Rukomet

Europski klupski i reprezentativni prvak, najbolji strijelac Lige prvaka Hans Lindberg je i - rukometaš na pijesku

Damir Žbulj • nedjelja, 14.07.2013.
Europski klupski i reprezentativni prvak, najbolji strijelac Lige prvaka Hans Lindberg je i - rukometaš na pijesku
Foto: EPA

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku branit će naslov prvaka u finalnom dvoboju Eura u Danskoj. U finalu ih čeka Rusija, no, u polufinalu su svladali domaćine natjecanja Dance, kojima nije pomoglo niti što su u svoje redove angažirali aktualnog europskog klupskog prvaka iz HSV Hamburga, suigrača Lackovića, Duvnjaka, donedavno Igora Vorija,a od nedavno Davora Dominikovića te najboljeg prošlosezonskog strijelca Lige prvaka, odličnog danskog reprezentativca, 31-godišnje desno krilo Hansa Lindberga...

Protiv nezaustavljive Hrvatske danskoj reprezentaciji u rukometu na pijesku nije ponovno pomogla niti ova sjajna akvizicija, međutim, najbolji strijelac s Eura održanog prije dvije godine u Umagu iznova je pokazao kako ima snage, volje i vremena nakon naporne sezone u dvorani, sudjelovati na jednom takvom natjecanju. Ipak je njegova domovina domaćin ovog natjecanja.

"Stvarno uživam u rukometu na pijesku, ovaj sport je izuzetno zabavan. Ali istovremeno to je stvarno dobar način kako biste ostali u dobrom fizičkom stanju i formi. Poprilično je teško trčati okolo po terenu po pijesku," pokušao je pojasniti svoje razloge uživanja u ovom sportu.

Danska je kao domaćin shvatila ovo natjecanja izuzetno ozbiljno, pokušali su oteti primat Hrvatskoj, međutim, zaustavljeni su upravo od aktualnih europskih prvaka u polufinalu: "Ovo natjecanje je bila odlična prilika kako bi se navijači upoznali s ovim sportom na najvišoj mogućoj razini. Za mene je ovo jedan od načina opuštanja nakon naporne sezone. Nisam osoba koja će se na odmoru samo izležavati na plaži i suncu. Međutim, svaku utakmicu shvaćam izuzetno ozbiljno," poručio je za eurohandball.com.

Strah od neke ozljede možda se čini kao glavna prepreka s kojom se susreću vrhunski igrači rukometa iz najboljih europskih klubova, prije nego krenu s akrobacijama na pijesku, no, Lindberg je istaknuo kako ne razmišlja na taj način: Naravno kako ne bi bilo u redu da se na pripremama nove klupske sezone u Hamburgu pojavim ozlijeđen, ali o tome niti ne razmišljam. Mislim kako bi rizik od ozljede tijekom ljeta i odmora bio veći da se naprimjer bavim tenisom, skvošom ili bilo kojom drugom aktivnosti. Ovako s rukometom na pijesku ostajem u formi preko sporta kojeg jako dobro poznajem i kojeg sam navikao igrati."

Aktualnim europskim prvacima Hrvatima, koje očekuje još jedno finale u nedjelju u 18 sati, pomoć sadašnjih 'dvoranskih' reprezentativaca još uvijek nije potrebna, ali sigurno bi bilo zanimljivo i atraktivno vidjeti s vremena na vrijeme igrače poput Čupića, Horvata ili recimo Štrleka kako se snalaze na pješčanoj podlozi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • đomla14.07.2013. u 11:15
    Igrači poput Štrleka i Horvata već dugi niz godina igraju na pijesku Prvenstvo Hrvatske, koje se svake godine preko ljeta igra po turnirskom principu. Prije njih se dosta dvoranskih reprezentativaca također okušalo na pijesku. Iako se za Horvata može reći da je stvarno odličan, kako u dvorani, tako... [više na forumu]
    đomla