Rukomet

Goluža: "Katar nije loš, bit će malo nervoze, ali mi smo ipak kvalitetniji"

Branimir Korać • nedjelja, 14.07.2013.
Goluža: "Katar nije loš, bit će malo nervoze, ali mi smo ipak kvalitetniji"
Foto: Martina Oštrić

Katar će biti prvi protiv hrvatskoj juniorskoj rukometnoj reprezentaciji u prvom susretu na Svjetskom prvenstvu koje danas započinje u Bosni i Hercegovini. Izbornik Slavko Goluža traži dobar pristup svojih igrača kako bi se i ostvario rezultat...

Juniorska hrvatska rukometna reprezentacija kreće u pohod na novu medalju. Na Svjetskom prvenstvu u Bosni i Hercegovini prva prepreka je Katar protiv kojeg Hrvatska mora upisati pobjedu.

"Katar nije loša reprezentacija, ima nekolicinu igrača iz Bosne i Hercegovine, a nama će ovo ipak biti prva utakmica što će sigurno donijeti i malu nervozu. Međutim mi smo kvalitetnija reprezentacija i uz dobar pristup ne bi trebalo biti problema. Nije sve išlo glatko na pripremama, mučile su nas ozljede Obranovića, Vuglača te Šime Ivića koji je imao virozu, ali smo dobro radili s kraćim, ali jakim treninzima", rekao je izbornik Slavko Goluža za stranicu Hrvatskog rukometnog saveza.

Ždrijeb nije jednostavan za Hrvatsku, ali Goluža traži što više bodova već u prvoj fazi natjecanja kako bi izbjegao stresove u drugoj fazi gdje će posao biti još teži.

"U prvoj fazi igramo protiv Njemačke i Švicarske, jakih protivnika, ali treba nam što više protivnika kako bi kasnije bilo manje problema. U drugoj rundi natjecanja igramo protiv jakih reprezentacija iz druge skupine u kojoj su između ostalih Srbija, Francuska i Danska", dodao je Goluža.

Inače, uz Hrvatsku i Katar u skupini B se nalaze još i Njemačka, Švicarska, Alžir i Nizozemska. Prvu utakmicu na SP-u Hrvatska igra večeras od 21 sat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bozidar7814.07.2013. u 13:50
    Gobcu ponestaje ''stručnjaka''
    bozidar78
  • Obrisan korisnik14.07.2013. u 13:48
    daj ajde uništi nam i mlade nade...
    Obrisan korisnik
  • patrickSB14.07.2013. u 11:12
    stvarno šta je ovo? kako on može bit izbornik seniorske i juniorske repke, to ni puno, puno veći stručnjaci od njega ne bi mogli odrađivat
    patrickSB
  • Obrisan korisnik14.07.2013. u 10:12
    kaj je on selektor svih reprezentacija? još malo pa će i žene vodit, rukometaše na pijesku.. vrhunski stručnjak!
    Obrisan korisnik
  • karioke bučani14.07.2013. u 10:03
    od svih stručnjaka goluža, ajme :/
    karioke bučani