Nogomet

Luksemburžani spremni za Dinamo: "Svaka momčad ima slabe točke, probat ćemo ih iskoristiti"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 15.07.2013.
Luksemburžani spremni za Dinamo: "Svaka momčad ima slabe točke, probat ćemo ih iskoristiti"
Foto: Davor Sajko

Poslije prošlosezonskog osvajanja luksemburškog naslova prvi put nakon 1930. godine, Fola Esch bit će prvi suparnik zagrebačkog Dinama u novoj europskoj sezoni. Svjesni snage momčadi Krunoslava Jurčića, luksemburški prvaci svejedno su i dosta optimistični. Napadač Stefano Bensi najavio je da u utorak navečer u Differdangeu ne bi bili zadovoljni remijem, već će tražiti pobjedu...

S nadom da su spremni prirediti iznenađenje kakvo je luksemburškom prvaku uspjelo prošle sezone, kada je F91 Dudelange u kvalifikacijama Lige prvaka izbacio Red Bull iz Salzburga, nogometaši Fole Esch pripremaju se za domaći ogled sa zagrebačkim Dinamom u prvoj utakmici drugog pretkola najjačeg klupskog kontinentalnog natjecanja. Dinamo će probati napraviti prvi korak prema trećem uzastopnom nastupu u skupinama Lige prvaka, dok Fola još nije igrala u ovom natjecanju - iz tog kuta gledanja, status favorita momčadi Krunoslava Jurčića je dodatno podcrtan, ali luksemburški prvaci vjeruju da na terenu stvari mogu ispasti nešto drugačije.

"Ovo je sjajno iskustvo", opisao je njemački veznjak Jakob Dallevedove, koji je u Foli od 2010. godine, a u klubu pamti ogled sa švedskim Elfsborgom u prvom kolu kvalifikacija Europske lige u sezoni 2011./12., okončan s ukupnih 5:1 za suparničku momčad.

"Već sam igrao kvalifikacije za Europsku ligu, kada nas je eliminirao Elfsborg. Prije ždrijeba za ovu sezonu, trener nam je rekao da trebamo proći u iduće kolo, ali izvukli smo zagrebački Dinamo, koji je jedan od najtežih mogućih protivnika", dodao je Dallevedove u razgovoru za službenu internetsku stranicu Uefe.

Luksemburški napadač Stefano Bensi je za Uefa.com bio optimističniji od svojeg njemačkog klupskog kolege. "Svaka momčad ima slabe točke, naš je cilj da ih probamo iskoristiti", opisao je Bensi: "Želimo proći u sljedeće kolo. Ako ćemo se držati plana iz priprema za sezonu, definitivno imamo izgleda."

"Dat ćemo svoje najbolje. Ako ste pravi nogometaš, remi vas neće usrećiti, pa ćemo u utorak ići na pobjedu", dodao je Folin napadač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vugi715.07.2013. u 22:05
    HRT 2 od 19:25 h
    Vugi7
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 21:44
    dali netko zna hoće li biti prijenosa negdje?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 20:25
    Sportski je nadati se ali za nas bi bila velika i prava katastrofa da mi ne uspijemo
    Obrisan korisnik
  • penetrisac15.07.2013. u 20:11
    Luksemburžani jadna li vam majka sutra
    penetrisac
  • vlacng15.07.2013. u 19:43
    Ne gine vam pet komada sutra!
    vlacng