Nogomet

Odbijene žalbe Fenerbahčea i Bešiktaša, Hajduk nositelj u trećem pretkolu

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.07.2013.
Odbijene žalbe Fenerbahčea i Bešiktaša, Hajduk nositelj u trećem pretkolu
Foto: EPA

UEFA je danas potvrdila kako Fenerbahče i Bešiktaš definitivno neće nastupati u europskim natjecanjima pod njezinom ingerencijom ove sezone. Žalba Bešiktaša odbačena je u potpunosti dok je žalba Fenerbahčea djelomično prihvaćena te mu je kazna smanjena...

Fenerbahče i Bešiktaš nisu uspjeli promijeniti mišljenje Uefe koja ih je izbacila iz europskih natjecanja zbog namještanja utakmica. Oba kluba su se žalila, međutim njihove žalbe nisu promijenile odluku Uefe barem što se tiče tekuće europske sezone.

Bešiktašu je ostala kazna zabrane nastupa u europskim natjecanjima u trajanju jedne sezone i to upravo u sezoni 2013/2014. Ova odluka je dobra vijest za Hajduk koji će tako, ukoliko uspješno prođe makedonsko Turnovo, biti nositelj u ždrijebu trećeg pretkola Europske lige.

Što se tiče Fenerbahčea, njegova žalba je ipak djelomično prihvaćena i kazna je smanjena. Umjesto tri sezone zabrane nastupa u europskim natjecanjima, Fenerbahče je kažnjen na dvije sezone bez europskih nastupa.

Ova odluka se odnosi samo na one sezone u kojima se Fenerbahče kroz domaća natjecanja plasira u Europu. Prvu sezonu upravo odrađuje i ostat će mu još jedna, a osim toga dobio je i petogodišnju uvjetnu kaznu.

Oba kluba imaju mogućnost žaliti se i Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei, međutim pitanje je može li to išta promijeniti s obzirom da je CAS već odbio žurno djelovati u slučaju Rayo Vallecana, a odluka bi mogla biti prekasna da bi se nešto promijenilo po pitanju nastupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.07.2013. u 00:01
    samo da nam se to ne obije o glavu....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 23:10
    sad smo mi favoriti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 22:49
    jeeeeeeeeeeej
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 22:44
    "Ova odluka je dobra vijest za Hajduk koji će tako, ukoliko uspješno prođe makedonsko Turnovo, biti nositelj u ždrijebu trećeg pretkola Europske lige." Iz ovog se može zaključiti da će Hajduk biti nositelj u ždrijebu trećeg pretkola samo ukoliko prođe ove Makedonce, što nije baš potpuno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2013. u 22:36
    S obzirom kakav je Hajduk,ne bi se reklo da mu je to neka prednost!
    Obrisan korisnik