Nogomet

Mujan: "Želimo kod kuće izboriti rezultat kako bi nam bilo što lakše u uzvratu"

Sportnet • utorak, 16.07.2013.
Mujan: "Želimo kod kuće izboriti rezultat kako bi nam bilo što lakše u uzvratu"
Foto: Duje Bonačić

Hajduk u drugom pretkolu Europske lige u četvrtak čeka ogled s makedonskim klubom Turnovo, a svoja razmišljanja na današnjoj su konferenciji za medije ponudili splitski napadači Marko Bencun i Tonći Mujan.

Hajdukova europska avantura počinje u četvrtak u tužnoj atmosferi praznih poljudskih tribina, ali dodatni imperativ za susret protiv Turnova svakako će biti vijest da će splitska momčad u slučaju prolaza u treće pretkolo biti nositelj u ždrijebu.

Uoči susreta s makedonskim sastavom na konferenciji za medije nije se moglo izbjeći i vraćanje na impresivan uvod u sezonu i pobjedu nad Zadrom, za koju je Marko Bencun kazao da je posve zaslužena te je pripisuje i taktičkim zamislima Igora Tudora.

"Trener teži taktičkom nadmudrivanju i pâs igri i mislim da nam to odgovara", rekao je Bencun, koji se nije želio vraćati na zbivanja iz prošle sezone kada ga je tadašnji trener Mišo Krstičević poslao na posudbu u Primorac.

"Tako je trener odlučio, ali to je prošlost i okrećemo se boljoj budućnosti. Ove sezone sazrio sam i psihički i fizički, a kako sam u drugoj ligi igrao konstantno to mi je pomoglo. Ova mi je sezona 'biti ili ne biti', moram se probati nametnuti ekipi i pokazati da mogu", dodao je mladi napadač, a zatim se osvrnuo i na predstojeći susret s Turnovim.

"Nadam se da ćemo pokazati igru kao i protiv Zadra i da ćemo pobijediti, iako ih ne smijemo podcjenjivati jer su dobra ekipa", upozorio je.

Za razliku od Bencuna, Tonći Mujan nije se u Zadru upisao u strijelce, ali zadovoljan je onime što je Hajduk pokazao. "Mislim da smo odigrali onako kako smo dogovorili i mislim da sada iz utakmice u utakmicu možemo samo rasti", kaže Mujan i ističe zadovoljstvo što igrači iz Hajdukove omladinske škole dobivaju prigodu u prvom sastavu.

"Jako mi je drago što mi iz omladinske škole igramo za Hajduk, jer za to cijeli život radimo. Mislim da to može biti samo dobro za Hajduk, a mi ćemo nastaviti davati sve od sebe", dodao je.

Mujan je optimističan uoči utakmice s Makedoncima, vjeruje da će kroz dvije utakmice Hajduk izaći kao pobjednik. "Ne znamo puno o Turnovu, vjerujem da ćemo još danas pogledati neke snimke. Mi ćemo svakako ići na pobjedu, igramo kod kuće i želimo izboriti rezultat kako bi nam bilo što lakše u uzvratu. U svakom slučaju nećemo ih podcjenjivati", najavio je napadač koji će dan nakon utakmice proslaviti 18. rođendan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.07.2013. u 15:47
    Makedonci su ipak velika nepoznanica. Virujen da su ih proučili i da će ovo svatit maksimalno ozbiljno. Odlična partija iz Stanova i činjenica nositelja u 3. pretkolu ipak mogu bit distrakcija mladoj ekipi. Ne dozvolit nikakvo opuštanje. Ajmo Bijeli
    Obrisan korisnik