Zimski sportovi

Ilja Kovalčuk prema očekivanjima potpisao za SKA Sankt Peterburg i u siječnju dolazi na Arena Ice Fever

Ivan Dominik • utorak, 16.07.2013.
Ilja Kovalčuk prema očekivanjima potpisao za SKA Sankt Peterburg i u siječnju dolazi na Arena Ice Fever
Foto: Davor Sajko

Ruski hokejaš Ilja Kovalčuk nakon naprasnog odlaska iz NHL-a i proglašavanja mirovine od najjače hokejske lige svijeta, vratio se u klub u kojem je proveo posljednji lockout te u kojem ga se najviše i očekivalo. Potpisao je 30-godišnji Kovy za SKA iz Sankt Peterburga, dok su se u međuvremenu odvili još neki zanimljivi prijelazi poznatih hokejaša, pogotovo na relaciji iz NHL-a u KHL...

Legenda ruskog hokeja i ponajbolji hokejaš posljednjeg desetljeća, 30-godišnje desno krilo Ilja Kovalčuk, brzo je nakon umirovljenja u NHL-u pronašao novi klub u KHL-u. Rus se vratio u SKA Sankt Peterburg, klub za koji je nastupao tijekom posljednjeg "prekida rada" u NHL-u, a potpisao je ugovor na četiri godine. Financijski detalji ugovora nisu poznati budući da ih SKA nije javno objavio, no sumnja se kako je Kovy dobio i veći novac od onog kojeg je imao osiguranog u NJ Devilsima.

Osim povratka Kovalčuka u Rusiju i KHL, te činjenice da bi 29. siječnja na Arena Ice Feveru mogao zaigrati i u Areni Zagreb, budući da tada SKA gostuje na ledu Medveščaka, dok se u Rusiji njihov međusobni susret igra već 16. rujna, na hokejskom su se tržištu u posljednje vrijeme dogodile još neke bitne stvari, kao i razni prelasci renomiranih hokejaša u svoje nove klubove.

Tako će vratar Pittsburgh Penguinsa, koji je dosad uglavnom igrao AHL u filijali Pingvina Wilkes Barre/Scrantonu, Brad Thiessen, od nove sezone zaigrati u finskoj SM-liigi, za tamošnji ponajbolji klub - helsinški HIFK. U KHL je stigao i kanadski napadač Eric Belanger, koji je nakon dugogodišnjeg igranja u NHL-u odlučio dres Edmonton Oilersa zamijeniti onim Avtomobilist Jekaterinjinburga.

Tužna vijest pogodila je cijeli hokejski svijet kada je 25-godišnji američki napadač Montreala, Blake Geoffrion, objavio kako je primoran otići u igračku mirovinu već sada, što je posljedica teške ozljede lubanje koju je imao u jednoj od utakmica AHL-a, igrajući za filijalu Canadiensa, Hamilton Bulldogse. Geoffrion je ostavio značajan trag u NHL-u, bio je relativno visok izbor na Draftu te priznat igrač, a došao je iz velike hokejske obitelji iz koje su mu djed i pradjed uspjeli ući u kuću slavnih.

Još jedan vratar s velikim, ali prošlim NHL iskustvom, Kanađanin Andrew Raycroft, prešao je iz talijanskog Milana u drugu švedsku ligu, i klub Björklöven. Od događaja u NHL-u treba još samo izdvojiti da je Ben Ferriero prešao iz Wilda u Canuckse, dok je u Minnesotu iz Nashvillea otišao bek Jonathon Blum, kao i Jon Landry iz NY Islandersa, a novih većih promjena u rosterima klubova zadnjih dana bilo nije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 20:33
    nagledat će se Zagrebčani ove sezone itekakvih majstora
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG17.07.2013. u 14:21
    SKA Sankt Peterburg Sezonu otvaramo 6.9 protiv CSKA Moskve
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 12:27
    CSKA ili SKA ?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 07:27
    SKA gostuje u ZG 24. 09. a ne u siječnju,došlo je do promjene termina......prvo provjerite takve podatke prije objave.....
    Obrisan korisnik