Nogomet

Tudor zadovoljniji rezultatom nego igrom, ali: "Prave ekipe pobjeđuju i kad ne igraju najbolje"

S Poljuda:Vedran Babić • četvrtak, 18.07.2013.
Tudor zadovoljniji rezultatom nego igrom, ali: "Prave ekipe pobjeđuju i kad ne igraju najbolje"
Foto: Bruno Karadža

Hajdukov trener Igor Tudor zadovoljan je svojom prvom europskom pobjedom, ali smatra kako igra nije bila na visokoj razini. Za to je "okrivio" nekoliko faktora. Sportski direktor Turnova Šefki Arifovski od Hajduka je očekivao više...

"Bili smo bolji i zaslužili smo pobjedu. Oni su se pokazali kao ozbiljna momčad. Mi smo ih dobro analizirali, no teško je procijeniti kvalitetu neke momčadi dok ne zaigrate protiv njih. No moram odati priznanje igračima na pobjedi. Nismo odigrali briljantno, ali prave ekipe pobjeđuju i kad ne igraju najbolje", kazao je Igor Tudor.

Jesu li igrači Hajduka podcijenili Turnovo?

"Igrači su čitali novine, gdje su ljudi okolo, pa i novinari, govorili da ćemo ih razbiti. Govorili su da smo mi Hajduk, a da su oni iz sela s 900 stanovnika. Koliko god ja pripremao momčad, to mora utjecati na njih. Procjena odnosa snaga nije bila realna."

Tudor o Rijeci

U nedjelju Hajduk na Poljudu dočekuje Rijeku, koja je s 5:0 odradila svoju europsku utakmicu na Kantridi. "Ne znam o kakvom se protivniku radi, no čestitam Rijeci na pobjedi i prolazu", kazao je Tudor. "Protiv Rijeke će biti druga priča. Uvjeren sam da ćemo biti pravi. Bit će i naša publika ondje, ambijent će biti drukčiji."

Tudor je potom istaknuo faktore koji su utjecali na slabiju igru njegove momčadi u odnosu na susrete s Dinamom i Zadrom.

"Ambijent je bio totalno antinogometni, zastrašujuć. Igračima je to bilo čudno. Teren je bio jako loš, na njemu se ne može igrati nogomet. Uz to, momčad je mlada i ne možemo očekivati da će uvijek biti na maksimumu. Dominirali smo u posjedu, ali smo bili jalovi. Na momente smo bili dobri."

"Oni su igrali kako smo i očekivali, na kontre i polukontre. Čekali su naše pogreške kroz pas-igru, a mi smo bili strpljivi. Za pobjedu s većom razlikom trebali smo imati bar 3-4 raspoložena igrača, a to nije bio slučaj."

Hajdukov strateg posebno je istaknuo Dina Mikanovića, dvostrukog asistenta, te Antona Maglicu, povratnika nakon ozljede.

"Maglica je važan igrač u našem sistemu. On je prava špica koju do sada nismo imali. Daje težinu ekipi i bit će nam važan u budućnosti", rekao je Tudor.

Uzvrat je za sedam dana u Skopju. O njemu je Tudor rekao:

"I tamo ćemo igrati na isti nači. Mi imamo pobjedu, a oni trebaju napadati i sigurno neće igrati kao danas. Nije lako igrati protiv momčadi koja se brani. Mi nismo htjeli preskakati igru i ja ću inzistirati na tome."

Kao predstavnik Turnova na konferenciji se pojavio njihov sportski direktor Šefki Arifovski, baš kao i u srijedu na najavnoj "presici".

"Utakmica je bila neizvjesna. Možda je za neke od vas iznenađenje, ali rekao sam jučer da se dolazimo ovdje boriti. Pobjeda bi nam bila izvanredna, a rezultat 1:1 bio bi najbolji."

Arifovski je priznao da je od Hajduka očekivao više.

"Njihova je momčad mlada i neiskusna. Mi smo u Europi neiskusni, ali oni su neiskusni po godinama. Dominirali su, a mi smo igrali zonsku obranu. Primili smo golove, a da Hajduk nije imao šansu. Oni su igrali naivno s dugim i beskrajnim dodavanjima, bez opasnosti, pogotovo u prvom dijelu. To nam je odgovaralo, to smo očekivali i tome smo podredili igru. Išli smo na kontru s izvanrednim tandemom Blaževski - Baldovaliev. Oni su imali nekoliko zicera."

Arifovski žali za propuštenim prilikama.

"Da su u drugom dijelu pogodili Blaževski ili Baldovaliev, bilo bi još veće iznenađenje. Ovo je aktivan rezultat i imamo se čemu nadati u revanšu. Pokazali smo da nismo slučajno ovdje. Hajduk je kvalitetniji, ali to treba pokazati na terenu. Da nam je netko ponudio ovaj rezultat prije utakmice, prihvatio bih ga. No sada žalim za rezultatom 1:1."

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo Minsk1:2Lokomotiva
Hajduk2:1Turnovo
Rijeka5:0Prestatyn Town
Turnovo1:1Hajduk
Lokomotiva2:3Dinamo Minsk
Prestatyn Town0:3Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom19.07.2013. u 14:56
    Hajduk je prava momčad
    The Phantom
  • babalu5519.07.2013. u 14:46
    A kad je Širkan uhvaćen na djelu, vi dinamovci ste se okomili na Maleša, braneći mafiju. Tako da se mi nokako ne možemo razumiti.
    babalu55
  • babalu5519.07.2013. u 14:43
    Nisu purgeri već predstavnici elite koja tlači slabije. A podjela sjever jug bi u stvari trebala biti bogata centrala i ostali. U nogometu se bez Mamića ni korner ne može izvesti. A kad je Širkan
    babalu55
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 14:06
    Zanimljivo, ni Mamić ni Todorić nisu purgeri. Kao što nećeš vidjeti purgera na gotovo niti jednoj rukovodećoj funkciji u državi, u svakom slučaju rjeđe nego hercegovca ili dalmatinca. Istovremeno, sva ta mržnja je usmjerena prema purgerima. I ta priča - bogati sjever- siromašni jug mi je odlična... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • babalu5519.07.2013. u 13:49
    Je, ponosan. Milošević je gazija tenkovima centrala gazi financijama. Pritom ne mislim na male ljude već na one moćne. Tipa Mamić i Todorić
    babalu55