Rukomet

Goluža: "Svejedno nam je protiv koga igramo u osmini finala, razmišljamo samo o sebi"

Zvonka Keliš • petak, 19.07.2013.
Goluža: "Svejedno nam je protiv koga igramo u osmini finala, razmišljamo samo o sebi"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija u sklopu četvrtog je kola Svjetskog prvenstva, koje se ovih dana održava u BiH, osigurala i četvrtu pobjedu, a bolja je ovoga puta bila od Švicaraca sa sigurnih sedam razlike. Radostan i zadovoljan stoga je nakon dvoboja bio izbornik Slavko Goluža koji je također najavio posljednji dvoboj u skupini, kao i osminu finala natjecanja.

Hrvatski juniori ostvarili su i četvrtu pobjedu na Svjetskome prvenstvu u BiH. Bolji su Hrvati bili od reprezentacije Švicarske sa sedam pogodaka razlike (27:20) te su tako vrlo dobrom igrom, kako u obrani tako i u napadu, na najbolji mogući način najavili posljednji ogled u skupini B koji ih očekuje u subotu u 21 sat. Na suprotnoj strani terena dvorane u Ljubuškom, u kojoj vlada uistinu odlična atmosfera, stajat će Nijemci koji će s hrvatskim mladcima snage odmjeriti za sam vrh skupine te lakšeg suparnika u osmini finala natjecanja.

Nakon slavlja nad Švicarskom izbornik Slavko Goluža imao je samo riječi hvale za hrvatske juniore i prikazanu igru: "Odlična je utakmica iza nas, čestitam dečkima na pobjedi. Danas smo u svim segmentima igre bili dobri. Obrana je dobro funkcionirala, naime, u prvom smo poluvremenu primili samo devet golova, a i napad je bio dobar."

Nastavio je potom Goluža: "Igrali smo danas bez ozlijeđenih Obranovića kojega muči povreda lista te Miličevića koji ima natučeno rame. Ne bi želio nikoga od igrača izdvajati, svi su danas bili odlični, svaki je pojedinac dao svoj doprinos pobjedi i to me posebno veseli."

Pred Hrvatima je sada još ogled s Nijemcima, borba za vrh skupine te potom i borba osmine finala u kojoj će suparnik biti jedna od nimalo lakih momčadi skupine A: "Ne treba sada letjeti visoko, trebamo se pripremiti za posljednju utakmicu u skupini u kojoj nas čeka Njemačka i trebamo polako početi razmišljati o utakmici osmine finala."

"Križamo se s jakom skupinom u kojoj su Danska, Srbija, Francuska, Tunis i Rusija. Svejedno mi je protiv koga od njih ćemo igrati u osmini finala, mi razmišljamo o sebi, željni smo pobjeda i nije nam bitno tko nam je protivnik", zaključio je Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 17:13
    I ova generacija je 2011 na SP do 19 godina u Argentini bila bez Ćorića(možda i najbolji pivot svijeta u ovoj generaciji ili jedan od 3 najbolja) i Šime Ivića,a i u ovo prvenstvo smo ušli sa 3 rekovalescenta!
    Obrisan korisnik
  • narada10819.07.2013. u 10:05
    Njemci znatno oslabljeni, jer im se obolio (upala sljepog crijeva) jedan od ključnih igrača, Ramón Tauabo, jedan od največih talenta na ovoj smotri, koji je već stekao iskustvo sa berlinskim Lisicama u LP.
    narada108