Rukomet

Mandalinić: "Vjerujem u pobjedu protiv neugodnih Nijemaca, pogotovo pred domaćom publikom"

Razgovarala:Zvonka Keliš • subota, 20.07.2013.
Mandalinić: "Vjerujem u pobjedu protiv neugodnih Nijemaca, pogotovo pred domaćom publikom"
Foto: EPA

Juniorska rukometna reprezentacija Hrvatske nakon četiri ostvarene pobjede na Svjetskome prvenstvu u BiH kreće i po nastavak pobjedničkog niza i prvo mjesto u skupini, a na njenu putu ka ostvarenju tog cilja ove subote stoje nimalo laki Nijemci. Riječ, dvije o posljednjem ogledu u skupini, osmini finala natjecanja te odličnoj atmosferi u i oko same hrvatske reprezentacije za Sportnet je stoga kazao lijevi vanjski rukometaš Stipe Mandalinić.

Hrvatski juniori na svom su posljednjem zajedničkom natjecanju, točnije, Svjetskom prvenstvu u Bosni i Hercegovini, te nakon što su osigurali četiri pobjede u skupini B, a samim time i osminu finala natjecanja, vrijeme je da snage odmjere i posljednjim te ujedno najtežim suparnikom u skupini, reprezentacijom Njemačke. Upravo stoga ogled koji je pred njima, kao i onaj knock-out faze koji ih očekuje u ponedjeljak te atmosferu koja vlada u i oko momčadi za Sportnet je prokomentirao mladi hrvatski lijevi vanjski igrač Stipe Mandalinić.

Iza Hrvata do sada su slavlja nad Katarom, Nizozemskom, Alžirom te Švicarskom, a iako je ono prvotno bilo pravo uigravanje iz utakmice u utakmicu mladi su Hrvati pokazivali i dokazali kako s razlogom slove za jedne od favorita ove svjetske smotre: "Dobro smo odradili dosadašnje četiri utakmice, posebice onu sa Švicarcima u koju smo ušli jako napaljeni i motivirani. Nadam se da ćemo u subotu zasjesti na prvo mjesto na tablici i da u osmini finala idemo na četvrtog iz skupine A s kojom se križamo", kazao je lijevi vanjski CO Zagreba te hrvatskih selekcija.

Nadodao je potom Mandalinić i riječ, dvije o svojoj igri od Katara pa sve do Švicarske: "Prvenstvo nisam otvorio baš najbolje što se i vidi po mojoj statistici, no nadam se da ću iz utakmice u utakmicu pokazati sve bolju igru."

Subota navečer Hrvatima donosi zanimljiv ogled s Nijemcima čiji će ishod odlučivati o konačnom poretku u skupini B, točnije, koja će reprezentacija zasjesti na sam njen vrh: "Malo smo gledali Nijemce, igraju dobru obranu i brzi su u tranziciji u napadu, također imaju brza krila i jakog pivota. No, ukoliko dobro uđemo u utakmicu i sa željom za pobjedom, pogotovo pred domaćom publikom koja je naš sedmi igrač nadam se i vjerujem u pobjedu protiv neugodnih Nijemaca."

Osim što je Hrvate u Ljubuškom dočekala odlična atmosfera na tribinama, vrlo dobro raspoloženje, priznaju ovi mladci, vlada i u redovima same hrvatske reprezentacije: "Atmosfera u ekipi je odlična, svi se družimo i svi su nabrijani na Prvenstvo. Samo gledamo kako što bolje igrati jedan za drugoga da kao ekipa stignemo što dalje u natjecanju."

Za kraj je, pak, Mandalinić dodao: "Mi smo Hrvatska, a Hrvatska je jedna sila u svijetu rukometa i uistinu se nadam da možemo do medalje", kazao je hrvatski lijevi vanjski rukometaš te je potom otkrio koliko bi ovoj trofejnoj mladoj generaciji značilo osvojeno odličje na njihovu posljednjem zajedničkom SP-u: "To bi bila jedna velika nagrada za sav trud koji smo uložili u posljednjih šest, sedam godina. Bilo bi stoga lijepo rastati se s medaljom oko vrata."

Utakmica petog kola između Hrvatske i Njemačke na rasporedu je u 21 sat, a sve utakmice mogu se pratiti putem prijenosa uživo, zahvaljujući glavnom medijskom pokrovitelju Svjetskog juniorskog prvenstva u BiH, Radio-televiziji Bosne i Hercegovine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.07.2013. u 01:46
    Vidi ovako,rekao sam milijardu puta šta mislim o Goluži i da sam jako nesretan što je on selektor naše repke!!Ali trebaš znati da je Vladimir Maksimov prije 20 godina vodio i seniorsku i omladinske reprezentacije Rusije,isto to je i Vujović radio sa SiCG prije 10-ak godina,kao i Wilbek sa ženskom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10820.07.2013. u 23:29
    Sve to štima šta veliš. I sad kad se vidi da je u stvari cjeli rukometni svijet na okupu na ovom turniru, zašto je HKS ovoga puta nastojio da repka bude što jača. I činjenica da izbornik seniorske repke vodi naše mlade pokaze da su neki ljudi u savezu počeli razmišljati o nekim stvarima.
    narada108
  • Obrisan korisnik20.07.2013. u 22:58
    Vidi ovako,trebaš znati što se tiče juniorskih prvenstava svijeta da su naši uvijek tu slali rezervne sastave,2007 u Makedoniji na SP igrači Zagreba nisu nastupili!2009 Pešić,Duvnjak,Štrlek,Karačić i ostali od 2008 više nisu ni igrali za omladinske reprezentacije,tako da se nismo ni plasirali na SP... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10820.07.2013. u 22:45
    narada108
  • narada10820.07.2013. u 21:34
    @ Dario: ništa od tvojih proračuna: Tunis dobio Francuze, Danska sa na kraju +9 znatno bolja od Rusa tako da su oni ispali. BTW: ne bih se slozio sa tvojom procjenom. Nisu Njemci uzalud višestruki svjetski juniorski prvak. Naši ih na toj razini nisu odavno dobili, a izvještaj većerašnje tekme će... [više na forumu]
    narada108