Nogomet

Video: Ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka Dinamu podario moldavskog Šerifa ili crnogorsku Sutjesku

Sportnet • petak, 19.07.2013.
Video: Ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka Dinamu podario moldavskog Šerifa ili crnogorsku Sutjesku
Foto: EPA

Nogometaši Dinama doznali su potencijalne protivnike u trećem pretkolu Lige prvaka. Na putu do posljednjeg pretkola, odnosno doigravanja za ulazak u skupine Modrima će stajati stari znanac Šerif iz Tiraspola ili nikšićka Sutjeska.

Prođe li u treće pretkolo Lige prvaka, a druga bi utakmica doista trebala biti tek formalnost, hrvatski prvak Dinamo igrat će protiv pobjednika iz ogleda moldavskog Šerifa iz Tiraspola i crnogorske Sutjeske iz Nikšića, odredio je ždrijeb održan u Nyonu.

Dinamo je bio postavljen kao nositelj u drugoj skupini tzv. "puta prvaka", a od potencijalnih protivnika imao je još IF Elfsborg (Šve), FC Daugava Daugavpils (Lat), HJK Helsinki (Fin), JK Nomme Kalju (Est), FK Ekranas (Lit), FH Hafnarfjördur(Isl), Neftçi PFK (Aze), te KS Skënderbeu (Alb).

Kako je u prvoj utakmici između Šerifa i Sutjeske u Moldaviji rezultat bio 1:1, nezahvalno je prognozirati protivnika premda zbog pogotka u gostima crnogorski prvak ima nešto više izgleda za prolaz. Ne uspije li u tome, ždrijeb će u istoj fazi natjecanja kao i prošle godine ponovno spojiti Šerif i Dinamo.

Prošle sezone Dinamo je u prvoj utakmici pogotkom Fatosa Beqiraja slavio s 1:0, a zatim razbio Moldavce u uzvratu s visokih 4:0. U posljednjoj rundi potom je s dvije pobjede protiv Maribora izborio ulazak u skupine Lige prvaka.

Dvije godine ranije, u sezoni 2010./2011. ždrijeb je također spojio Šerif i Dinamo i ponovno u trećem pretkolu Lige prvaka. Tada je kao uspješniji iz dvije utakmice izašao Šerif, nakon 1:1 u Tiraspolu isti je rezultat bio i nakon 120 minuta igre u Zagrebu, a nakon izvođenja kaznenih udaraca moldavska je momčad izborila playoff rundu.

Za razliku od prošlosezonskog trećeg pretkola, Dinamo će u prvoj utakmici biti domaćin, a uzvrat će igrati u gostima. Prve utakmice igraju se 30. i 31. srpnja, dok su uzvratne na rasporedu 6. i 7. kolovoza. Pobjednici će izboriti posljednju kvalifikacijsku rundu prije ulaska u skupine Lige prvaka, ali i privilegiju direktnog ulaska u skupine Europske lige u slučaju eliminacije.

Treće pretkolo Lige prvaka, ždrijeb:
Basel (Švicarska) - Győri ETO (Mađ)/Maccabi Tel-Aviv (Izr)
Sligo Rovers (Irs)/Molde (Nor) - The New Saints (Wal)/Legia Varšava (Polj)
Slovan Bratislava (Svk)/Ludogorets Razgrad (Bug) - Širak (Arm)/Partizan (Srb)
Dinamo Tbilisi (Gru)/ EB/Streymur (Far) - Steaua Bukurešt(Rum)/FK Vardar (Mak)
APOEL (Cip) - Birkirkara (Mal)/Maribor (Slo)
Celtic (Ško)/ Cliftonville (Sj.Irs.) - IF Elfsborg (Šve)/Daugava Daugavpils (Lat)
BATE Borisov (Bje)/Šahter Karagandy (Kaz) - Neftçi (Aze)/KS Skënderbeu (Alb)
Austria Beč (Aus) - Ekranas (Lit)/FH Hafnarfjördur (Isl)
HJK Helsinki (Fin)/JK Nomme Kalju (Est) - Viktoria Plzeň (Češ)/Željezničar (BiH)
Fola Esch (Luks)/GNK Dinamo Zagreb (Hrv) - Sheriff (Mol)/Sutjeska (CG)
Nordsjalland (Dan) - Zenit St. Petersburg (Rus)
Salzburg (Aus) - Fenerbahçe SK (Tur)
PAOK (Grč) - Metalist Harkiv (Ukr)
PSV Eindhoven (Niz) - SV Zulte Waregem (Bel)
Olympique Lyonnais (Fra) - Grasshopper Club (Švi)

Kronologija:

12:07 Ždrijeb počinje izvlačenjem parova u prvoj skupini "ligaškog puta".

12:05 U tijeku je predstavljanje pravila ždrijeba i samo nas minute dijele od početka izvlačenja kuglica koje će Dinamu, ali i ostalim klubovima u ovoj fazi natjecanja podariti sljedećeg protivnika na putu do skupina Lige prvaka.

12:01 U drugoj skupini "puta prvaka", nama daleko zanimljivijoj, Dinamo je među nositeljima: FC BATE Borisov (Bje)/FC Šahter Karagandy (Kaz), Celtic FC (Ško)/ Cliftonville FC (Sj.Irs.), FC Viktoria Plzeň (Češ)/FK Željezničar (BiH), CS Fola Esch (Luks)/GNK Dinamo Zagreb (Hrv), FK Austria Wien (Aus).

Potencijalni protivnici Dinama su: FC Sheriff (Mol)/FK Sutjeska (CG), IF Elfsborg (Šve)/FC Daugava Daugavpils (Lat), HJK Helsinki (Fin)/JK Nomme Kalju (Est), FK Ekranas (Lit)/FH Hafnarfjördur(Isl), Neftçi PFK (Aze)/KS Skënderbeu (Alb).

11:59 "Put prvaka" podijeljen je na dvije skupine. U prvoj skupini nositelji su: FC Basel 1893 (Švi), FC Steaua Bucureşti (Rum)/FK Vardar (Mak), APOEL FC (Cip), FC Shirak (Arm)/FK Partizan (Srb), The New Saints FC (Wal)/Legia Warszawa (Polj).

Nenositelji su: Birkirkara FC (Mal)/NK Maribor (Slo), ŠK Slovan Bratislava (Svk)/PFC Ludogorets Razgrad (Bug), Győri ETO FC (Mađ)/Maccabi Tel-Aviv FC (Izr), Sligo Rovers FC (Irs)/Molde FK (Nor), FC Dinamo Tbilisi (Gru)/ EB/Streymur (Far)

11:57 Nositelji u "ligaškom putu" su sljedeći: Olympique Lyonnais (Fra), FC Zenit St. Petersburg (Rus), PSV Eindhoven (Niz), FC Metalist Harkiv (Ukr), Fenerbahçe SK (Tur). Njihovi potencijalni protivnici su u bubnju nenositelja: PAOK FC (Grč), FC Salzburg (Aus), FC Nordsjalland (Dan), Grasshopper Club (Švi), SV Zulte Waregem (Bel).

11:55 Ranije su već određeni nositelji u oba puta prema Ligi prvaka, pa su poznati i mogući protivnici svih klubova u ovom pretkolu.

11:54 Dinamo će i u ovom pretkolu biti nositelj, i to u dijelu ždrijeba pod nazivom "put prvaka", što znači da će izbjeći najjača imena koja se natječu u tzv. "ligaškom putu".

11:50 Dobar dan svim poklonicima nogometa, još nas desetak minuta dijeli od početka ždrijeba trećeg pretkola Lige prvaka. Visokom pobjedom u Luksemburgu hrvatski prvak Dinamo već je riješio pitanje prolaza u sljedeći krug natjecanja i sa zanimanjem će pratiti "ples kuglica" u Nyonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 16:01
    Mislim da prolaz u 4. pretkolo nije sporan, ali isto tako smatram da su jako male sanse da se sa ovakvom igrom bez igre i koncepcije i sa Krunom kao "strategom", prodje to zadnje pretkolo i udje u grupnu fazu. Osim ako se opet ne bude imalo ogromne srece pa se izbjegnu i Steaua i Basel i BATE i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 13:37
    Nisi u pravu. Za play-off rundu se radi novi ždrijeb nakon trećeg pretkola i taj ždrijeb ovisi o trenutnom stanju nakon trećeg pretkola, a to znači da ukoliko u trećem pretkolu ispadnu svih šest ekipa s većim koeficijentom od Dinama, Dinamo teoretski može biti i prvi nositelj play-offa. Jer nema tu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX19.07.2013. u 13:21
    Ne znaš baš pravila... Samo oni klubovi koji su ispred dinama po koeficijentu u 4. pretkolu, a natječu se u 2. pretkolu omogućuju dinamu da postane nositelj u 4. pretkolu. Zasada su to jedino mogući BATE borisov koji gubi od kazahstanaca i možda Viktoria Plzen koja je dobila Željezničara 4:3 kući... [više na forumu]
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 13:11
    Bilo bi sjajno za Dinamo i za hrvatski nogomet , kada je već dobio takve prolazne protivnike u trećem pretkolu, da se poklope i neki rezultati drugih parova, pa da ispadnu barem dva nositelja s većim koeficijentom od Dinamovog i na taj način da Dinamo stekne status nositelja u play-off rundi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 12:57
    idem u nikšić
    Obrisan korisnik