Nogomet

Ivković: "Utakmica s Minskom bit će strahovito teška, morat ćemo igrati barem 20-ak posto bolje nego u prvoj"

Ivor Krapac • petak, 19.07.2013.
Ivković: "Utakmica s Minskom bit će strahovito teška, morat ćemo igrati barem 20-ak posto bolje nego u prvoj"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon ždrijeba kojim su doznali mogućeg protivnika u trećem pretkolu Europske lige, Lokomotivin trener Tomislav Ivković komentirao je potencijalnu buduću prepreku, ali prioritet su mu raniji zadaci njegove momčadi. Ivkoviću je trenutno u mislima ogled s Osijekom u drugom kolu MAXtv Prve lige, dok će potom razmišljati o uzvratnoj utakmici drugog pretkola, kod kuće protiv Dinama iz Minska...

Ne želeći gledati previše unaprijed, Lokomotivin trener Tomislav Ivković je poslije obavljenog ždrijeba trećeg pretkola Europske lige istaknuo da je još rano za puno priče o mogućem budućem europskom protivniku. Ukoliko Lokomotiva zadrži prednost protiv Dinama iz Minska, protiv kojeg je u četvrtak u gostima slavila s 2:1, iduća prepreka bio bi turski Trabzonspor ili irski Derry City, s prednošću turskog predstavnika poslije prve utakmice tog ogleda. Trabzonspor je kod kuće došao do 4:2.

Ipak, Ivković trenutno ponajprije razmišlja o Osijeku, s kojim će se njegova momčad sresti u ponedjeljak s početkom u 20:15 sati u osječkom Gradskom vrtu, u drugom kolu MAXtv Prve lige.

"Utakmica s Osijekom nam je strahovito bitna i za budućnost prvenstva, ali isto tako, i za sve ostale utakmice koje nam slijede", kazao je Lokomotivin trener o tom dvoboju: "Osijek je strašno pomladio momčad, a mi smo isto tako mladi, tako da će nam utakmica s Osijekom sigurno biti puno teža nego je bila ona u Minsku."

Ivković je upozorio da će uzvratna utakmica protiv Dinama također biti zahtjevnija od one u glavnom bjeloruskom gradu: "Naša utakmica s Minskom bit će strahovito teška, morat ćemo odigrati barem 20-ak posto bolje nego smo igrali u prvoj u Minsku da bismo prošli tu prepreku. Kada imate utakmicu u kojoj svi misle da ste već prošli, stvara se drugačiji naboj, pritisak je veći i takve utakmice je vrlo teško igrati."

Lokomotivin trener ipak nije zaobišao mogućeg protivnika u trećem pretkolu: "Ako prođemo, Trabzonspor je ekipa za koju vidimo da ima igrače iz cijele Europe i iz svijeta, s dosta poznatih imena."

"Naravno da se u svim utakmicama Europske lige mi smatramo i osjećamo kao autsajderi, a druga je stvar što se osjećamo dobro i imamo kvalitetu. Sigurno je da ćemo u svakoj utakmici dati svoj maksimum, a to je najvažnije da uvijek možemo pogledati jedni drugima u oči. Ukoliko nas uz to pomazi i poklopi se i rezultat, nitko sretniji od nas", zaključio je Ivković, ponavljajući da je prvi europski zadatak proći suparnike iz Minska, a potom će moći razmišljati o idućim protivnicima.

Foto: nklokomotiva.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng19.07.2013. u 16:14
    Ajmoo Lokosii!
    vlacng