Nogomet

Jakšinić: "U Koprivnici i Hajduk i Dinamo imaju problema"

Iz NŠC-a "Stjepan Spajić":Damir Žbulj • petak, 19.07.2013.
Jakšinić: "U Koprivnici i Hajduk i Dinamo imaju problema"

Hrvatski dragovoljac porazom je otvorio povratničku prvoligašku sezonu, no, pred novi nastup, na gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa, ne nedostajem im pozitivne atmosfere, optimizma i vjere kako mogu iznenaditi svog suparnika. Bivši igrač Farmaceuta Marin Jakšinić najavio je kako će Dragovoljci tražiti pobjedu, ali i kako s osvojenim bodom ne bi bio nezadovoljan...

U redove Hrvatskog dragovoljca pred početak nove sezone stigao je 24-godišnji Marin Jakšinić, bivši igrač Slaven Belupa, koji svakako dobro poznaje teren i stadion u Koprivnici i koji će svojim suigračima sigurno predstaviti ekipu Slavena: " Tri lijepe godine sam proveo u Slaven Belupu, međutim, sve misli su mi trenutno okrenute prema Hrvatskom dragovoljcu. Slaven je 'tvrda', čvrsta, domaćinska ekipa, protiv koje i Dinamo i Hajduk imaju problema."

"Kvalitetom igre protiv Lokomotive smo pokazali kako možemo igrati Prvu ligu. respektiramo Slaven, ali poštujemo sebe prije svega, svjesni smo svojih kvaliteta i ja se nadam kako ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Idemo na pobjedu, a ja bih osobno bio zadovoljan i s osvojenim bodom," optimistično je najavio Jakšinić.

Dragovoljci su protiv Lokomotive odigrali jednu solidnu utakmicu, no, dvije pogreške koštale su ih dva primljena pogotka i gubitka bodova na otvaranju povratničke sezone: "Zadovoljan sam svojom igrom protiv Lokomotive, ali može to još puno bolje i mislim da je čitava ekipa odigrala dobru utakmicu. Dobili smo dva 'kiks' gola, nesretno smo izgubili, no, mislim kako ćemo u budućnosti igrati još bolje."

Jakšinić je naglasio kako protiv subotnjeg suparnika nema neki poseban motiv: "Na svakog protivnika gledam isto, nemam nikakav poseban motiv. Želim do pobjeda s Hrvatskim dragovoljcem, bez obzira protiv koga igrao. Imamo mladu ekipu, minus nam je možda neiskustvo, ali ako ispunimo svi trenerove zamisli na terenu mislim kako ćemo se dobro snaći u prvoligaškom društvu."

Gregov: "Poštujemo ih, ali dat ćemo sve od sebe da im poremetimo planove"

Branič Crnih Šime Gregov iz svog je iskustva istaknuo koja je razlika između drugoligaškog i prvoligaškog nogometa: "Prva liga je zasigurno jedna viša razina, hvala bogu da smo se vratili i važno je da se naviknemo na ovaj novi ritam, što prije to bolje za nas. Možda je čak i lakše u Prvoj ligi nego u Drugoj, jer ovdje sve ekipe žele igrati, nadigravati se, no, jedna velika razlika je što se pogreške na terenu odmah kažnjavaju. Iz te možda i jedne pogreške ovdje primiš pogodak, što možda u drugoligaškom društvu i ne bi bio slučaj."

Bez obzira na poraz, Gregova naravno nije napustio optimizam pred novi ogled: "U dobrom smo raspoloženju, makar smo ostali bez bodova protiv Lokomotive. Morat ćemo dat još više, imperativ je pobjeda, bez obzira protiv koga igramo."

Slaven će sigurno biti neugodan domaćin te će se Katalinićeva ekipa sigurno u premijernom nastupu pred svojim navijača htjeti iskupiti igru iz Splita u provom kolu: "Nakon poraza u Splitu sigurno će se pokušati iskupiti pred svojim navijačima, prva im je to utakmica na njihovom stadionu. Momčad je to koja zaslužuje respekt i koja će se boriti za sredinu ljestvice. Poštujemo ih, ali dat ćemo sve od sebe da im poremetimo planove za slavlje," najavio je Gregov.

Dvoboj Slaven Belupa i Hrvatskog dragovoljca u Koprivnici na rasporedu je u subotu od 19 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!