Rukomet

Nexe izvukao Grke, Porečani idu u Rusiju

Branimir Korać • utorak, 23.07.2013.
Nexe izvukao Grke, Porečani idu u Rusiju

Danas je u Beču održan ždrijeb utakmica EHF Europskog kupa i EHF Challenge kupa. U ždrijebu su bila i četiri hrvatska kluba koji su saznali svoje protivnike...

U ždrijebu EHF Europskog kupa našla su se dva hrvatska kluba i to Nexe i Poreč. Bolje su prošli igrači Nexea koji će u drugom kolu EHF Europskog kupa igrati protiv grčkog Diomidis Argousa.

Diomidis je prošle godine osvojio trofej EHF Challenge kupa pobjedom u finalu protiv švicarskog Wacker Thuna, međutim Nexe je kvalitetnija momčad i trebala bi proći Grke.

Porečani za protivnika imaju ruski SKIF Krasnodar koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu u prvenstvu svladavši u Permske Medvede s 2-1 u seriji.

Krasnodar je 1990. godine u svom slavnom razdoblju kada je i dvaput bio prvak Rusije, osvojio EHF kup. Međutim nije dugo zadržao naziv najbolje momčadi Rusije.

Nexe će prvi susret igrati na svom parketu 12. ili 13. listopada dok će uzvrat igrati u Grčkoj tjedan dana kasnije dok će Porečani prvo na gostovanje u Krasnodar, a zatim odraditi domaći dvoboj.

Kod rukometašica, Samoborke igraju također od drugog kola EHF Europskog kupa, a na startu natjecanja ne bi trebalo biti problema. Prve protivnice bit će rukometašice belgijskog Antwerpena. U trećem kolu slijedi već veliko ime i Samoborke će u slučaju prolaska imati vrlo težak posao protiv ruske Lade.

Rukometaši Karlovca u ždrijebu EHF Challenge kupa kreću od trećeg kola u kojem igraju protiv rukometaša Manchestera koji ne bi trebali predstavljati nikakav problem. Oni će u akciji biti od 23. ili 24. listopada kada imaju na rasporedu prvu utakmicu i to na svom parketu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!