Nogomet

Jurčić: "Bila je ovo rezultatski uspješna etapa, a o dojmovima nećemo previše"

S Maksimira:Ante Dubravac • utorak, 23.07.2013.
Jurčić: "Bila je ovo rezultatski uspješna etapa, a o dojmovima nećemo previše"
Foto: Kristijan Komarica

Unatoč poprilično sporoj i bezidejnoj igri nogometaši Dinama s minimalnih 1:0 savladali su u uzvratnom susretu drugog pretkola Lige prvaka luksemburški klub Fola Esch.

"Bila je ovo rezultatski uspješna etapa, a o dojmovima nećemo previše," izjavio je Krunoslav Jurčić nakon utakmice.

"Dali smo priliku igračima koji će u budućnosti manje nastupati i uz sve to smo pobijedili pa imam određeno zadovoljstvo. Želio sam da odigramo bolje, atraktivnije i zbog toga smo ostali dužni gledateljima koji su se okupili u većem broju."

Jurčić je svjestan da kvaliteta igre ovisi i o tome koje igrače pošalje na teren: "Mi imamo standardnu momčad i kada ona igra to izgleda dosta dobro, čim uđemo u rotacije dolazimo do problema. Moramo biti svjesni da imamo određeni broj igrača koji ne može zadovoljiti naše kriterije."

Modri strateg se osvrnuo i na zvižduke koji su s tribina bili upućeni Alenu Haliloviću: "Alen Halilović sazrijeva i to je sve normalno. Ja ga namjerno guram da vidi što donosi prvi neuspješan dribling i svaka minuta njemu dobro dođe. U poluvremenu sam mu savjetovao da ako vidi da mu ne ide ne treba forsirati nego odigrati nekoliko sigurnih dodavanja."

Neizbježno pitanje je bilo i o isključivanju Pabla Migliorea iz momčadi: "Ja ne tražim novog vratara, samo znam da Migliore nije jučer pristupio treningu i nije konkurirao za današnju utakmicu. Zelenika je pokazao da se na njega može računati i tu nema nikakvih problema. ne želim trošiti energiju na nešto na što ne mogu utjecati."

Za kraj je Jurčić i kratko prokomentirao Dinamovog idućeg protivnika: "Sheriff je puno bolja ekipa od Sutjeske i njihov prolaz je bio očekivan. Oni su sasvim druga ekipa u odnosu na prošlu godinu. Sheriff je bio puno bolji i u trenutku kada su zabili prvi gol Sutjeska je ostala bez šanse," zaključio je.

Liga prvaka, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.07.2013. u 11:52
    kakav si ti to trener kad ne znaš gdje ti je prvi golman i ne zanima te!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.07.2013. u 11:07
    ako rijeka odigra 80% svojih mogućnosti, a kruno nastavi eksperimentirati sa sastavom jer je jadničcima previše igrati dvije utakmice u 3 dana predviđam pobjedu sa hendikepom rijeke. osim ako uz postotak od prodaju poklonjenih igrača, nije još nešto dogovoreno
    Obrisan korisnik
  • FMfanatic24.07.2013. u 10:24
    igra je bila identična onoj u prvoj utakmici! dinamo ima 70% lopte, ovi uglavnom bezopasni i brane se na 5 metara od golmana.... nije to lako probiti (pogotovo dinamo koji kronično i u hnl-u ima problema sa bunkerima) ... u prvoj utakmici je Dinamo imao sreće šta mu je ušlo par poluprilika, isto se... [više na forumu]
    FMfanatic
  • Obrisan korisnik24.07.2013. u 09:21
    ja sam na ovakvu igru dinama navikao. Ne samo od Jurčića. Još od Kužea ovdje nije bilo poštenog trenera. Način na koji ovaj postavlja igru može komotno svatko s ovog foruma ili bilo tko tko je igrao manager biti trener. Stvoriti atraktivnu igru, akcije, kretanje igrača koje ima smisla, to je već... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • babalu5524.07.2013. u 09:08
    Ovi u GNK baš se trude potirati navijače. Jebiga, ružno skandiraju velikom vođi.
    babalu55