Nogomet

Alumnus u polufinalu u Kuvajtu sekundu prije kraja poražen od Cardinal Rivinea

Sportnet • srijeda, 24.07.2013.
Alumnus u polufinalu u Kuvajtu sekundu prije kraja poražen od Cardinal Rivinea
Foto: Vedran Tolić

U polufinalnoj utakmici protiv ukrajinskog Cardinal Rivinea su malonogometaši Alumnusa ubilježili poraz rezultatom 2:1. Ovdje također vrijedi rečenica – tako blizu, a tako daleko. Naime, u posljednjoj sekundi utakmice su igrači trenera Miće Martića i Jakova Ungarova primili pogodak i tako ubilježili poraz na neslužbenom klupskom Svjetskom prvenstvu u Kuvajtu. Nevjerojatno. Zavladali su u tim trenucima na licima igrača Alumnusa šok i nevjerica. Sport puno puta piše prekrasne priče, ali nažalost uz njih dolaze i ove manje ugodne, a jednu takvu su proživjeli Zagrepčani. No, razloga za tugom i ne treba biti.

Brojni izostanci kod Alumnusa

Postignut je fantastičan rezultat na turniru Kuwait Mini World Futsal Club Tournament i sada je još ostala borba za brončanu medalju. U drugoj polufinalnoj utakmici je Misr LelMakasa pobijedio Santiago Futsal rezultatom 3:2. Stoga će Alumnus sutra (četvrtak) ponovno igrati protiv Španjolaca za treće mjesto.

U sastavu Alumnusa nisu bili prvi strijelac turnira Hrvoje Penava, vratar Dragan Lukić, Englez Doug Reed i ozlijeđeni Kristijan Postružin. Njima treba pridodati i Nikolu Perkovića koji ima probleme sa skočnim zglobom. Unatoč brojnim izostancima, svaki je igrač na parketu dao sve od sebe i zaslužio samo jedno – aplauz. Penava je zbog poslovnih obaveza mora otputovati za Zagreb, pa smo komentar utakmice potražili kod njega.

Penava s velikom tugom gledao utakmicu

"Tužan sam da ne mogu biti tužniji. Teško mi je opisati sve ovo, gledao sam utakmicu i stvarno ne mogu opisati tugu zbog pogotka primljenog u zadnjoj sekundi. Utakmica je zapravo ponudila ono što smo i očekivali. Ukrajinci su se nametnuli s jakim ritmom, dok smo mi bili hendikepirani izostankom četiri igrača. Ponadao sam se pobjedi kada je Josip Jurić postigao pogodak i kada smo zaredali nekoliko izglednih prigoda", započeo je Hrvoje Penava, igrač Alumnusa, te nadodao:

"Znao sam da ćemo padati sa snagom i da će biti sve teže kako će utakmica odmicati. Spašavao nas je vratar Žarko Luketin. Na kraju se dogodila i glupost kada je Saša Ledinščak u kratkom periodu zaradio dva žuta kartona i tako još više oslabio ionako oslabljenu ekipu. No, sve je to dio igre. Ne možemo uvijek pobjeđivati. Baš kada smo mislili da će utakmica otići na penale, dogodio se nesretni pogodak. Tako je naša vjera u 'čudo' zvano ulazak u finale odjednom nestala. Čestitam Ukrajincima na pobjedi, a mislim da smo mi odigrali i više nego dobre utakmice do sada."

Kao što je i Penava rekao, odlično je krenulo za Alumnus, unatoč brojnim izostancima. Momčad koja se našla na parketu je dala sve od sebe i na tome joj treba čestitati. Pogodak za vodstvo Alumnusa postigao je mladi Jurić u 8. minuti i tako na najljepši mogući način otvorio utakmicu. Poslije toga su Ukrajinci stiskali, ali je Luketin samo potvrdio zašto ga mnogi smatraju najboljim vratarom u Hrvatskoj. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Alumnusa, dok je u nastavku utakmice prvo Oleksandr Bondar zabio za 1:1. I onda je sekundu prije kraja Serhii Piddubnyi odlučio pobjednika.

"Ponovno kažem, ne mogu riječima opisati svoju tugu jer nisam mogao biti na parketu. Mislim da bi svaki igrač pomogao ekipi, s obzirom na probleme i izostanke. Jako sam teško gledao svaku sekundu utakmice, a pogodak na kraju me totalno dotukao. Na neki sam način ostavio ekipu na cjedilu i to je spoznaja koja će me očito proganjati cijeli život. Valjda je Bog tako htio. Prije odlaska u Kuvajt su ljudi dosta skeptično gledali na brojne igrače, ali su svi oni na kraju pokazali da su pravi fajteri i da ih svaki klub može samo poželjeti."

Martulaš: Ponosan sam na igrače

Predsjednik Milan Martulaš proživljavao je svaku sekundu utakmice i nije mogao skriti tugu zbog primljenog pogotka. Ipak, pred igračima je još utakmica za treće mjesto i sve su misli usmjerene prema njoj.

"Mislim da se od Europskog prvenstva u Hrvatskoj nije ovoliko pričalo o futsalu. Ponosan sam na sve što smo postigli do sad. Nadam se da je to tek početak jedne nove futsal povijesti. Realno, znali smo da Ukrajinci imaju veću fizičku moć i spremu, ali ovakvu lavovsku borbu do zadnjeg atoma snage bilo je fantastično gledati. Sutra idemo u borbu za treće mjesto s još jednim igračem manje. Vjerujem da će igrači dati sve od sebe", rekao je Milan Martulaš, predsjednik Alumnusa.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran25.07.2013. u 07:59
    Šteta! A opet, skidam kapu momcima. Trebali su biti autsajderi, a i ovako dodatno oslabljenima finale je bilo na dohvat ruke. Zvuči kao fraza ali da je netko prije turnira ponudio utakmicu za 3. mjesto mislim da bi istoga časa prihvatili. Stoga je, neovisno o rezultatu u preostaloj utakmici, ovaj... [više na forumu]
    Vjeran