Nogomet

Tudor: "Oni su dobra ekipa, a mi smo bolja ekipa"

Sportnet • srijeda, 24.07.2013.
Tudor: "Oni su dobra ekipa, a mi smo bolja ekipa"
Foto: Duje Bonačić

Hajdukovci su u Skoplju, u četvrtak ih očekuje uzvratna utakmica drugog pretkola Europske lige. Igrači i trener uvjereni su da je Hajduk favorit, a iz prvog susreta ima 2:1.

21-godišnji vezni igrač Tino Sven Sušić pun je samopouzdanja pred ogled u Makedonij: "Ja mislim da smo spremni, već se pripremamo, ovih dana se pripremamo za tu utakmicu. Prvu smo odigrali dobro, falili su nam navijači. Teren nam nije omogućio da igramo našu igru. Ovdje je dobar teren. Nadam se da će doći dosta navijača, mislim da ćemo pružiti dobru partiju sutra."

Nema straha, Hajduk je favorit, kaže mladi veznjak rođen u Sarajevu: "Oni su pokazali da su solidna ekipa, opet, Hajduk je Hajduk i ja mislim da mi jesmo favoriti. Samo moramo ući u utakmicu čvrsto i agresivno, kako smo igrali sve ove četiri utakmice."

Turnovo se pokazao dobrim protivnikom: "Možda smo očekivali da će bit lakša utakmica, a oni su onda pokazali da nisu naivni. Igrali su zatvoreno, a mi dosta stvari nismo mogli zbog terena, falili su nam navijači. Nismo našu igru mogli pokazati, nadam se da sutra hoćemo", zaključio je Sušić.

Trener Igor Tudor se nada punim tribinama: "Volio bih da dođe mnogo publike, da bude ambijent više nogometni. Uvijek je ljepše igrati pred punim tribinama. Bez obzira igrao vanka ili igrao kući, mislim da je to podstrek ekipi koja igra u gostima, da igraju s većim guštom i žarom, bez obzira što domaća ekipa ima podršku."

Travnjakom je Tudor zadovoljan, iako mu ne odgovora termin susreta: "Teren je krasan, šteta što se ne igra u satnicu nekakvu primjereniju za ljudske napore. Ali što je tu je, kako nama tako i njima, mi ćemo se na to prilagoditi i biti pravi sutra."

Što se sastava tiče, Hajdukov strateg nije želio otkrivati karte: "Ne bih o sastavu i ozljedama, oni koji su tu, oni su u konkurenciji, možda će neki igrati, možda neki neće, no sigurno će biti pravih momaka koji su u stanju obezbjediti ono što mi želimo, a to je prolazak u drugi krug."

Onima koji su kritizirali "svega" 2:1 u Splitu, Tudor poručuje: "Ja nisam rekao da ćemo mi pobijediti Turnovo s velikim brojem golova razlike, niti je to rekao itko od igrača, to su rekli oni sa strane, komentatori. Turnovo se pokazao kao ozbiljna, organizirana ekipa, koja doduše igra prilično zatvoreno. To je u nogometu mnogo lakše, braniti se, igrati na kontranapade nego nekakvi drugi stil. Imaju dobre pojedince, stali su iza lopte od svog gola 30 metara to je svakome u nogometu teško probiti, pa tako i nama. Da bi se to uspjelo, treba se imati kvalitetu mnogo veću od protivnika, da bi se moglo kroz bunker, individualnim potezom, to riješiti."

Tome dodaje: "Mi smo bili bolji u prvoj utakmici, imali smo posjed lopte 60 posto, dominaciju, 15-16 udaraca po golu, imali smo našu prepoznatljivu igru. Oni su sijevnuli u par akcija, to smo očekivali, primili smo gol iz nesretnog jedanaesterca. Zabili smo dvije šanse, to nam je dovoljno za pobjedu, to nam daje priliku da u ovu utakmicu uđemo drukčije, jer domaćin mora pobijediti."

Očekuje da će Turnovo igrati jednako: "O svojoj taktici neću, a pretpostavljam da će Turnovo igrati jednako. Nama bi odgovaralo da oni igraju malo otvorenije, to bih volio. Ali mislim da neće."

Čvrsto je uvjeren da je njegova momčad bolja i da je spremna to pokazati: "Ne slažem se da su šanse 50-50, neću o tome govoriti. Kazat ću da su oni dobra ekipa, a da smo mi bolja ekipa. Pokazali smo to u prvoj utakmici, primili smo nesretni penal, mi smo bili puno bolja ekipa, uvjeren sam da ćemo to ponoviti."

Svojim je momcima zadovoljan: "Ja na konačan rezultat ne mogu utjecati, ja mogu samo pripremiti moju ekipu da bude što bolja, a na konačni rezultat utječu mnoge stvari. U dosadašnje četiri utakmice ni jednu nismo falili, sve smo bili dobri, no najbolje nas partije tek očekuju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 02:05
    Tudore, Tudore... oni su loša ekipa, a tvoji igrači su prvu tekmu odigrali ispod svakog nivoa... sretno Ajduku danas za bolji europski koeficijent :)
    Obrisan korisnik