Nogomet

Ivković: "Lokomotiva je postigla nešto o čemu se samo moglo sanjati"

Iz Maksimira: Ante Dubravac • četvrtak, 25.07.2013.
Ivković: "Lokomotiva je postigla nešto o čemu se samo moglo sanjati"
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Lokomotive s 3:2 poraženi su u uzvratnom susretu drugog pretkola Europske lige od Dinama iz Minska te su gosti iz Bjelorusije izborili plasman u daljnju fazu ovoga natjecanja.

Unatoč tome što su gubili 2:0 nogometaši Lokomotive se nisu predavali te su se pogocima Mišića i Šituma vratili na 2:2, ali priču je zaključio Veselinović koji je u 82. postavio konačnih 3:2.

"Kakva noć. Jučer sam rekao da će za pobjedu trebati barem dva gola. Mislim da smo bili bolji u prvom poluvremenu i da smo konstantno napadali, ali smo morali paziti na brze igrače Lokomotive. Kada smo poveli očekivao sam da će Lokomotiva više napadati i da ćemo imati više prilika za drugi gol što se i dogodilo," izjavio je trener Dinama Robert Maaskant.

"Nakon drugog gola igra se potpuno otvorila i igrači obje momčadi su bili raspoloženi za igru. Za nas je vrlo važno da smo ostali u Europi jer mi rastemo iz utakmice u utakmicu i očekujem još bolju igru od moje momčadi," zaključio je.

Tomislav Ivković je bio tužan, ali i ponosan na svoju momčad: "Teško je biti pametan nakon svega, ali kada bi sve zbrojili mislim da smo zaslužili malo više sreće i da smo trebali proći. Danas nismo igrali kako smo trebali i proradili smo tek nakon 2:0. Kada se mlada momčad vrati iz takvog zaostatka onda ja moram biti zadovoljan i nemam što prigovoriti igračima. Imamo kvalitetne igrače i vjerujem da ćemo i ove sezone biti dobri jer su igrači sposobni za to."

"Lokomotiva je postigla nešto o čemu se samo moglo sanjati prije nekoliko mjeseci," dodao je strateg domaćina pa nastavio: "Ovaj poraz će igrače vjerojatno koštati psihički, ali do iduće utakmice imamo još vremena."

Za kraj se Ivković osvrnuo na zvižduke koje je dobio Alen Halilović prije nekoliko dana: "Moram poslati poruku malom Alenu Haliloviću da se ne da, jer je on vrhunski talent i njega se mora podržavati. Jer ako on sa 17 godina nema pravo na pogrešku i ako mu se zviždi onda to nije u redu. Bilo mi je krivo nakon utakmice jer sam vidio da se trudio kao nikada do sada i nakon svega je dobio zvižduke. To je naše dijete kojem moramo dati podršku jer on to zaslužuje," zaključio je.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo Minsk1:2Lokomotiva
Hajduk2:1Turnovo
Rijeka5:0Prestatyn Town
Turnovo1:1Hajduk
Lokomotiva2:3Dinamo Minsk
Prestatyn Town0:3Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 11:19
    ivković je trener ala mršić, katalinić, vulić, lončarević. hnl je za njih plafon
    Obrisan korisnik
  • cib250626.07.2013. u 11:00
    A i istina je da su Lokomotivini igraci u 75. minuti utakmice jedva stajali na nogama
    cib2506
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 10:56
    Potpisujem.Da se na deset vrhunskih ofenzivnih akcija (koje su stvarno bile za prste polizati) nadogradi i čvršći blok u obrani, ne bi sad pričali o ničemu drugome nego o uvjerljivoj pobjedi Lokomotive. Sada se tek vidi koliko je značio Maleš u defanzivnom dijelu priče.
    Obrisan korisnik
  • cib250626.07.2013. u 10:39
    Drugi put procitajte,pa replicirajte.Da,odusevila me lokomotivina kombinatorika i ofenzivna igra,znaci ja nisam rekao da je lokomotiva odigrala ofenzivnu utakmicu,ali kada je nakon 0-2 krenula napadati(igrati odenzivno),odusevila me lakoca kojom su dolazili do protivnickog gola i vic u igri.I... [više na forumu]
    cib2506
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 09:40
    dođem navečer na sportnet, pročitam izjavu i pomislim bravo dečki, prošli ste.. kad ono.. ne znam šta su to postigli o čemu drugi mogu samo sanjati!
    Obrisan korisnik