Zimski sportovi

Dekanich: "Ne znam zašto u NHL-u nisam dobio pravu priliku"

Branimir Korać • petak, 26.07.2013.
Dekanich: "Ne znam zašto u NHL-u nisam dobio pravu priliku"

Novi vratar Medveščaka u sljedećoj sezoni bit će Mark Dekanich, vratar hrvatskih korijena koji bi trebao predstavljati pravo pojačanje. Dekanich u Medveščak dolazi spreman i vjeruje da dolazi u dobru momčad...

Premijerna sezona u KHL-u označit će i brojne promjene u Medveščakovoj momčadi. Najveći dio igrača je napustio klub, a dovedeni su oni za koje se smatra da će biti prava pojačanja i kvaliteta više.

Među njima je i Mark Dekanich, jedan od najboljih vratara AHL-a i vratar koji bi trebao nadomjestiti odlazak Roberta Kristana, ljubimca Ledene.

Dekanich je jučer doputovao u Hrvatsku i priznaje kako poznaje neke od igrača s kojima će dijeliti svlačionicu.

"Igrao sam u istom klubu s Jessimanom, a i ostale igrače dobro poznajem jer smo se često susretali. Vjerujem da smo složili jako dobru momčad, nećemo razočarati", istaknuo je Dekanich za 24 sata u zagrebačkoj zračnoj luci po dolasku.

Dekanichu je dobro poznat i Barry Brust s kojim će dijeliti minutažu ispred gola.

"Barryja već dugo jako dobro poznajem i siguran sam da ćemo biti pravi vratarski tandem. Ne znam tko će biti prvi golman, o tome će odlučiti trener."

Iako je bio među najboljim vratarima AHL-a, nije dobio pravu priliku u NHL-u.

"Bio sam u Nashvilleu i branio u samo jednoj utakmici. Ne znam zbog čega je bilo tako. Kada su me pozvali, bio sam najbolji golman AHL-a, ali nikada nisam dobio pravu priliku", istaknuo je Dekanich.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2013. u 10:07
    dobrodošao zig-zag!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.07.2013. u 00:30
    I nemoj zaboravit da su tad za Nashville branili rinne kojem je to bila jedna od najboljih sezona, i Lindback koji je sad postao 1. golman Tampe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 21:03
    @ :)) - ne možeš na temelju jedne utakmice odrediti da li je ili nije za NHL. da je branio 10tak utakmica i imao takvu statistiku onda da, ovako ne. možda je imao loš dan tu utakmicu, pogotovo što je te sezone u AHLu imao 92%
    Obrisan korisnik
  • :))26.07.2013. u 16:10
    "Bio sam u Nashvilleu i branio u samo jednoj utakmici. Ne znam zbog čega je bilo tako." Zato sto si dobar golman za AHL ali ne za NHL. 3 gola i 88% obranjenih udaraca nije dovoljno za NHL. Za KHL bi isto trebao biti dobar. Sretno s Medvjedima!
    :))
  • skembi26.07.2013. u 09:56
    Dobrodošao... Zig-Zag
    skembi