Rukomet

Ivić: "Ukoliko obranu odigramo kao do sada, sa Španjolcima ne bi trebalo biti problema"

Razgovarala:Zvonka Keliš • petak, 26.07.2013.
Ivić: "Ukoliko obranu odigramo kao do sada, sa Španjolcima ne bi trebalo biti problema"
Foto: Ivana Karačić

Pred hrvatskim juniorima ovoga petka navečer polufinalni je susret Svjetskoga rukometnog prvenstva u kojem na suprotnoj strani terena čekaju itekako zanimljivi i jaki Španjolci. Dobri stari hrvatski znanci već unaprijed obećavaju uzbudljiv ogled u Sarajevu stoga je recept za pobjedu Hrvatske za Sportnet otkrio kapetan juniora Filip Ivić.

Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo u Bosni i Hercegovini stiglo je ovoga petka i do itekako zanimljivih polufinalnih susreta u kojima će snage odmjeriti Francuska i Švedska te Hrvatska i Španjolska. Nakon uzbudljivog i nimalo laganog ogleda četvrtine finala svjetske smotre u kojem su mladi Hrvati izborili pobjedu nad Brazilom, ovoga ih petka navečer nanovo čeka težak posao, naime, na suprotnoj strani sarajevske Zetre čeka aktualni europski prvak.

Ususret polufinalnom dvoboju riječ, dvije o nadolazećem susretu kazao je i junak četvrtfinalnog susreta ovoga natjecanja, vratar i ujedno kapetan ove trofejne mlade generacije, Filip Ivić, koji je prvo naglasio koliko je dobra atmosfera u momčadi te koliko su momci motivirani i željni pobjeda: "Atmosfera u reprezentaciji je stvarno super. Svi se družimo, pričamo o utakmicama, komentiramo i svu koncentraciju sada zajedno usmjeravamo na polufinale sa Španjolskom."

Upravo su Španjolci stari dobri znanci Hrvata, a svladali su hrvatske mladce i protekle godine u finalu Europskog prvenstva: "U petak će biti peti puta do sada da igramo sa Španjolcima. Igrali smo, naime, protiv njih na Mediteranskim igrama te prošle godine u skupini, ali i u finalu Europskog prvenstva. Do sada smo ih uspjeli svladati dva puta", dodao je mladi hrvatski vratar.

Otkrio je potom kapetan juniora i što sve Hrvatska može očekivati od svog suparnika te s kojih pozicija on najviše prijeti: "Bit će ovo jedna jako dobra utakmica. Gledali smo dosta Španjolce, oni su vrlo dobra ekipa koja vuče u leđa i dosta je brza, imaju jako dobra krila i desnog vanjskog igrača, Alexa Dujšebajeva."

No, bojazni za Hrvate nema budući da je recept za polufinalnu pobjedu protiv Španjolaca vrlo jasan: "Ukoliko ćemo obranu, koja je naše najjače oružje, igrati kao do sada sa Španjolcima ne bi trebalo biti problema", optimistično je za kraj kazao Ivić.

Polufinalni susret Svjetskoga juniorskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske drugi je dvoboj dana u sarajevskoj Zetri, a počinje u 21 sat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 21:05
    Dobivaju to Španjolci...već znamo kako Golužine ekipe igraju polufinala....
    Obrisan korisnik