Nogomet

Dinamo bez navijača protiv Šerifa, dodatna kazna 25 tisuća eura

Ivana Strahija • subota, 27.07.2013.
Dinamo bez navijača protiv Šerifa, dodatna kazna 25 tisuća eura
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamo će u utorak u Zagrebu protiv Šerifa morati bez navijača na istočnoj maksimirskoj tribini. Odluka je to UEFA-e, koja je tako odlučila kazniti povike rasističkog sadržaja u utakmici protiv Fole.

U dopisu koji je stigao u ured GNK Dinama UEFA obavještava hrvatskog prvaka da u susretu protiv Šerifa na Maksimiru u utorak ne smije biti otvorena istočna, navijačka, tribina. Uz to, Klub je dužan uplatiti u Uefinu kasu 25 tisuća eura kazne.

Razlog takvim sankcijama jesu rasistički povici koje su tribine skandirale na nedavnom susretu Dinama i Fole, a u dopisu doslovce stoji: "Manicu cigane, odlazi iz suetinse" ili kako je prevedeno "Manicu gypsy, get out of our temple". Dopis je objavljen na službenim internetskim stranicama GNK Dinama.

U Uefinom se dopisu još navodi kako je kazna stroga zbog toga jer je Dinamo već kažnjavan zbog rasizma. Dodatno je Dinamo upozoren da, ukoliko se rasistički ispadi ponove, slijedi kazna od 50 tisuća eura, kao i utakmica pred potpuno praznim stadionom.

Na stranicama Kluba upućen je stoga apel: "Nadamo se da će napokon pojedinci postati svjesni kako njihovi povici na tribinama imaju težinu i kako posljedice tih povika plaćaju pravi navijači i klub u čiju se ljubav kunu. Nema gore kazne od nogometne utakmice, sportskog spektakla bez gledatelja, a teško se oteti dojmu kako je pojedincima upravo to i cilj. U trenutku kada je Maksimir najposjećeniji stadion, Dinamo ima osvojeni trofej, sve pobjede te najviše gledatelja na početku sezone onda je jasno kako je ovo veliki udarac."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Marsonia29.07.2013. u 22:13
    Nista bez Maminja...samo naprijed!
    Marsonia
  • :))29.07.2013. u 19:11
    Hvala Lovro-ZG
    :))
  • Lovro-ZG29.07.2013. u 18:33
    Na Dinamovoj temi na 767. stranici imaš post Discoveryja koji ti sve objašnjava
    Lovro-ZG
  • :))29.07.2013. u 18:13
    :))
  • Obrisan korisnik28.07.2013. u 09:59
    Da nema Mamica dinamo bi bio ko hajduk. Dabogda zauvijek ostao u dinamu i bio predsjednik i premijer ove države
    Obrisan korisnik