Nogomet

Hrvoje Plum dobit će priliku: "Super sam se snašao, ekipa je odlična"

Damir Žbulj • nedjelja, 28.07.2013.
Hrvoje Plum dobit će priliku: "Super sam se snašao, ekipa je odlična"
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Lokomotive u ponedjeljak igraju utakmicu trećeg kola MAXtv Prve lige u kojem u Kranjčevićevoj ulici dočekuju koprivnički Slaven Belupo. Trener Ivković najavio je kako bi mogao napraviti koju promjenu u početnom sastavu u odnosu na europsku utakmicu protiv Dinama, a jedan od glavnih kandidata za prvih 11 je i mladi Hrvoje Plum. Iz kluba su i najavili kako će ulaz na stadion za sve ljubitelje nogometa biti slobodan...

Premijerna europska avantura Lokomotive je završena pa se trener Ivković i njegovi igrači moraju okrenuti novim domaćim izazovima. U ponedjeljak u Kranjčevićevoj ulici dočekuju Slaven Belupo, a nakon pobjeda protiv Hrvatskog dragovoljca i Osijeka, Lokosi očekuju nova tri boda.

Strateg domaćih najavio je poneku promjenu u početnoj postavi, osim što je ozljeda Musu izbacila van stroja: Musa je ozlijeđen, igra najbolju sezonu u svom životu, al tako se dogodi, nitko se ne povrijedi kada si u lošoj formi i kada ne igraš."

O Vugrincu...

"Ne bih htio komentirati 'slučaj Vugrinec', to je njihova interna stvar. Ja metem prašinu u svojoj kući, u tuđoj ne," slikovito je pojasnio Ivković.

"Možda ću promijeniti eventualno jednog, dva igrača," a Hrvoje Plum mogao bi dobiti priliku: "On je sigurno jedan od onih na koje računam i o kojima razmišljam. Igrač je sredine terena, a tamo bismo trebali napraviti malo osvježenje. On je agresivan, čvrst, koji ne odustaje. Najozbiljnije računam da s njim počnem utakmicu."

Plum je spreman za izazov: "Odlično se osjećam. Možda smo malo umorni i teški, ali mislim kako je to sve u 'našim glavama'. Protiv Slavena idemo odigrati našu igru i vjerujem kako ćemo uzeti tri boda."

"Super sam se snašao, ekipa je odlična, puno su mi pomogli kako bih se što prije uklopio. Atmosfera je stvarno izvrsna," pozitivna su iskustva mladog veznjaka.

Europsko iskustvo zlata vrijedno

Ivković nije mogao izbjeći pitanja o izgubljenom europskom dvoboju protiv Dinama iz Minska, gdje im je malo nedostajalo za prolaz: "Porazi su sastavni dio nogometne igre i moramo se i za njih pripremati. jer onaj tko plaće tri dana nakon utakmice i koji se ne može koncentrirati za utakmicu sa Slavenom, taj ne može niti biti u jednoj ozbiljnoj momčadi. Vjerujem svojim igračima i njihovom karakteru i uopće ne dovodim u pitanje pristup na utakmici."

Tko je bio bolji, on ili Kate?

U ponedjeljak će u Kranjčevićevoj to biti i trenerski obračun dva bivša vratara: "On je bio bolji, uvijek dajem prednost starijima. Napravio je dobar posao u Hrvatskoj, Split je odveo do Europe. Iskusan je trener koji će znati okrenuti situaciju u Slavenu."

Vjeruje trener Lokosa kako će ipak ovo europsku iskustvo biti vrijedno i njemu, ali i njegovim igračima: "Kod 2:2 igrači su pomislili kako je utakmica gotova, ali ja kao trener znam da nije. Pokušavao sam ih smiriti, ali ih je bilo teško vratiti u stanje u kojem su još u susretu. Kada ekipa iz 0:2 dođe do 2:2, valjda u 99 posto dvoboja ta momčad prolazi. No, to je ta mladost, to je ta želja."

Dočarao je to na Šitumovom primjeru: "Vidio sam mu na licu, Šitum je sebe nakon postignutog pogotka vidio kao iskupitelja za onaj promašeni penal i on je jednostavno u glavi završio utakmicu. I poslije se dogodilo što se dogodilo."

"Ali to je proces sazrijevanja, jer momčad nije dovoljno iskusna da se ponaša kako bi trebala. Srce ih je povuklo, oni su osjetili u onom trenutku kako im mogu zabiti još nekoliko komada. Ali to je bila 'duda varalica'. Da su odigrali mirno, do noge, bilo bi drugačije, ali to ne ide preko noći. Te stvari dolaze s utakmicama i zato su ovakvi dvoboji bitni, da se vidi gdje si pogriješio."

"Mislim kako je takvo iskustvo ipak zlata vrijedno," zatvorio je svoje prvo, ali vjerojatno ne i zadnje europsko poglavlje Tomislav Ivković.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.07.2013. u 10:37
    Pa Ivkoviću što ih nisi smirio??? Mislim, dobar je trener i sve, ali tu se isto vidi utjecaj trenera da smiri situaciju kad je euforija... Sve u svemu Lokomotiva nije razočarala, dapače, odigrali su odlično protiv jakog protivnika i zamalo prošli...
    Obrisan korisnik
  • Gh0C28.07.2013. u 21:47
    "... okrenuti situaciju u Slavenu" - pa Slaven svake godine bez previše drame, uvijek ili u Europi ili na pragu nje, stabilno financijski i igrački, ne znam u kojem smjeru se može okrenut, možda jedino na lošije
    Gh0C