Nogomet

Milović o Gruzijcima: "Ozbiljna ekipa koja može nanijeti puno problema"

Ivor Krapac • utorak, 30.07.2013.
Milović o Gruzijcima: "Ozbiljna ekipa koja može nanijeti puno problema"
Foto: Davor Sajko

Nogometaši Hajduka okrenuli su se novom izazovu u Europi. U Splitu će u četvrtak navečer u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige gostovati gruzijska Dila Gori, a ogled s Gruzijcima je na susretu s novinarima najavio Goran Milović, koji se osvrnuo i na pobjedu nad Splitom...

Kao jedan od iskusnijih članova sadašnje Hajdukove prve momčadi, 24-godišnji Goran Milović ima važnu ulogu u obrani Splićana. Poput suigrača, niti Milović nema puno vremena za predah u sadašnjem napornom ritmu utakmica, a iako nije lako, u Hajduku za sada mogu biti vrlo zadovoljni rezultatima i prikazanom igrom na početku sezone.

"Mislim da je ovoj mladoj ekipi puno lakše igrati uz navijače, kada imamo veliku podršku, kada se podrži svaki potez i kada krene dobro naša igra, ponese nas huk s tribina, jednostavno bude puno lakše igrati."

"To nekada zna biti i pritisak, ali mislim da nam nakon utakmice s Makedoncima pred praznim tribinama domaći puni stadion sigurno više neće predstavljati nikakav pritisak, već ogroman plus."

"Mislim da nam je ova utakmica protiv Splita došla u najbolje vrijeme i da smo ih dobrom i kvalitetnom igrom pobijedili rezultatski uvjerljivo. Međutim, to na terenu nije bilo toliko jednostavno i lagano", osvrnuo se Milović na nedjeljnih 3:0 u gradskom derbiju: "Mislim da smo dobrom igrom privukli i velik broj navijača, da je to najbolja pozivnica za četvrtak da ih bude u što većem broju."

"Idemo dalje, moramo zadržati kontinuitet", nastavio je Hajdukov obrambeni igrač u razgovoru s novinarima: "Neće biti lako jer smo svi skupa mlada ekipa, dosta je teško držati kontinuitet, međutim, napravit ćemo sve da zadržimo visoku razinu naše igre i nadamo se što duže ostati u Europi."

Iduća prepreka bit će Dila Gori, koju će Hajduk u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige ugostiti u četvrtak s početkom u 21 sat.

"Krenuli smo u pripreme i nije bilo rezultatskog imperativa, od strane uprave i stručnog stožera nije bilo nikakvog pritiska. Svi su nas uvjeravali, a naročito struka, da ćemo ovakvim radom, pristupom i načinom treniranja igrati puno bolje i puno opuštenije."

"Jednostavno, struka je rekla da igramo od noge do noge, igru koju želimo, da nastavimo sa svojom igrom bez obzira napravi li se pogreška ili neki netočan pas, ili se čak primi i pogodak. Rekli su da težimo tome i da će rezultati doći sami od sebe. Nismo iznenađeni, međutim, moramo nastaviti u tom ritmu, držati ovaj nivo i dok god nam tereni budu dopuštali ovakvu pas-igru, mi ćemo tako igrati i nadamo se još boljim rezultatima."

"Još ih nismo pogledali na videu, to ćemo napraviti danas i sutra", kazao je Milović o Gruzijcima: "Sama činjenica da su pobijedili Aalborg i da su u zadnje dvije godine izbacili Aarhus i ciparski Anorthosis govori puno, mislim da su to tri ekipe koje su respektabilne u Europskoj ligi, jaki su protivnici. Pobijediti danski Aalborg kući s 3:0 je sigurno velika stvar i upozorenje da je to ozbiljna ekipa koja može nanijeti puno problema."

"Preuzeli su status nositelja, što ih stavlja u ulogu favorita protiv nas, međutim, mi ćemo ih dobro proučiti i dat ćemo sve od sebe da kod kuće izvučemo što bolji rezultat. Mislim da nisu neprelazna momčad, ali očekujem da će biti izuzetno tvrd orah, bit će jako teško igrati protiv njih", dodao je Hajdukov član posljednje linije, koji se dotaknuo i priželjkivanog rezultata u četvrtak navečer.

"Najsretniji bih bio sa što većom gol-razlikom bez primljenog pogotka. Međutim, 1:0 ili 2:0, sve su to dobri rezultati, samo da ne primimo gol kod kuće i mislim da bi to onda bio pozitivan rezultat za uzvrat", zaključio je Goran Milović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!