Rukomet

Kielce predvođeno Čupićem i Štrlekom bolje od Vukićeva Meškov Bresta

Zvonka Keliš • četvrtak, 01.08.2013.
Kielce predvođeno Čupićem i Štrlekom bolje od Vukićeva Meškov Bresta

Ovoga četvrtka počeo je i tradicionalni Kielce kup, jedan od niza pripremnih rukometnih turnira na kojima će brojne momčadi ovoga ljeta provjeriti svoju spremu za nadolazeću sezonu. Prvoga dana turnira njemački bundesligaš Frisch Auf Göppingen bolji je bio od Tatran Prešova, dok je poljsko Kielce na hrvatski pogon svladano još jednu ekipu upotpunjeno hrvatskim snagama, bjeloruski Meškov Brest.

Brojni rukometni klubovi diljem Europe već su dobrano u treningu i pripremama za novu sezonu od čijeg nas početka dijeli tek nešto više od mjesec dana. Upravo stoga počeli su i prvi pripremni turnir na kojima sudjeluju neke od najboljih momčadi na europskome tlu, kao i ponajbolji hrvatski i svjetski rukometaši. Prvi od njih jest onaj koji se već tradicionalno održava u poljskom Kielceu, a na kojem ove godine uz domaćina nastupaju još i njemački Frisch Auf Göppingen, bjeloruski Meškov Brest te slovački Tatran Prešov.

Prvoga dana Kielce kupa na otvaranju turnira zaigrale su njemačka i slovačka ekipa, a u uistinu uzbudljivoj i zanimljivoj borbi Nijemci su se nakon prvih 30 minuta igre uspjeli odvojiti na tri pogotka razlike (16:13). Međutim, nisu Slovaci u nastavku dopustili svom suparniku da se znatnije odvoji te su mu stalno puhali za vrat da bi na koncu pretrpjeli poraz s dva gola razlike (32:34).

A najbolji su...

U prvoj utakmici dana najefikasniji u redovima pobjednika bili su novopridošli Kraus te Schöne s po šest postignutih pogodaka, dok je najbolji kod Tatran Prešova bio Kristopans s osam golova.

Odličan je u drugome susretu dana kod Kielcea bio Ivan Čupić sa sedam pogodaka, dok su po pet dodali Manuel Štrlek i Julen Aguinagalde. Denis Buntić zabio je četiri gola, dok se Željko Musa nije upisao u listu strijelaca. Kod Meškov Bresta istaknuo se Maksim Baranau s pet golova, Robert Markotić je zabio njih četiri, Ljubo Vukić dva, a Domagoj Sršen jedan, dok se bivši Zagrebaš i novi član Meškova David Špiler nije našao u zapisniku za ovaj ogled.

U drugome ogledu dana, onom domaćim navijačima i najzanimljivijem, zaigrale su ekipe Kielcea i Meškov Bresta čime je brojna hrvatska kolonija u Bjelorusiji snage odmjerila s onom još brojnijom u Poljskoj. Susret u Kielceu otvara Ivan Karačić pogotkom za 1:0, no na suprotnoj strani odmah uzvraća jedno od najboljih desnih krila današnjice Ivan Čupić. Nije potom trebalo dugo da se Poljaci odvoje na sigurnijih 4:2 koje vrlo brzo rastu i na 7:4 te 11:6.

Do odlaska na odmor u listu strijelaca se od Hrvata upisuju još i Manuel Štrlek te Denis Buntić na jednoj strani te Robert Markotić i Domagoj Sršen na drugoj, a svoj debi za Kielce odlično koristi i ponajbolji pivot svijeta Julen Aguinagalde koji, pak, postavlja poljskih 13:9. Za sam kraj prvoga dijela Čupić postiže dva pogotka te osigurava prednost svoje momčadi od pet pogodaka (15:10).

Nastavak dvoboja odlično ponovno otvara Čupko s nova dva pogotka za potom nedostižnih 17:10 da bi mu se u punjenju gola Bjelorusa nanovo pridružili i Aguinagalde, Štrlek te Buntić (22:12). Markotić i kapetan Meškov Ljubo Vukić smanjuju zaostatak svoje ekipe na minus osam (14:22) nakon čega se pogodak za pogodak igra sve do same završnice ogleda u koju se ulazi s vodstvom Kielcea 27:19. Vukić tada započinje seriju pogodaka Meškova koju nastavljaju Baranau, Aleh, Markotić te Dzianis i Brest je već na minus dva (25:27), no do samoga kraja ne uspijeva poravnati rezultat te biva poražen s četiri gola razlike (26:30).

U petak će na Kielce kupu prvi snage odmjeriti Tatran Prešov i Meškov Brest nakon čega će na teren i momčad Kielcea i Frisch Auf Göppingena, dok će u subotu u nešto ranije terminu Nijemci iz Göppingena zaigrati protiv Meškova, a Kielce protiv Tatrana.

Kielce cup:

1. kolo:
Frisch Auf Göppingen - Tatran Prešov 34:32
Vive Targi Kielce - Meškov Brest 30:26

Foto: Facebook - Vive Targi Kielce

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!