Rukomet

Danska uvjerljivo bolja od Hrvatske na startu juniorskog Europskog prvenstva

Jelena Bagarić • petak, 02.08.2013.
Danska uvjerljivo bolja od Hrvatske na startu juniorskog Europskog prvenstva
Foto: Davor Sajko

Hrvatske juniorke (igračice rođene 1994. godine i mlađe) u svom prvom susretu na Europskom prvenstvu u Danskoj nisu uspjele doći do pobjede. Uvjerljivo su ih svladale rukometašice Danske rezultatom 21:12 (13:7). Razlika u kvaliteti bila je očita od samog početka, a poraz je uvjetno rečeno ublažila odlična Ivana Kapitanović na vratima hrvatske reprezentacije.

U periodu od 1. do 11. kolovoza danski gradovi Kolding i Sondeborg domaćini su Europskog prvenstva za juniorke. Na europskoj smotri nalaze se i Hrvatice predvođene izbornikom Nevenom Hrupecom. Smještene su u skupinu C zajedno s domaćinom Danskom te Češkom i Nizozemskom.

Svoj prvi susret hrvatske reprezentativke odigrale su protiv domaćina Danske. Odlična ekipa domaćina ostavila je hrvatsku reprezentaciju bez ikakvih šansi za pobjedu. Početno vodstvo od 0:1 jedino je koje su Hrvatice imale u ovom susretu. U nastavku je danski stroj samo nastavio "mljeti" te je ubrzo bilo jasno da će to biti jedna uvjerljiva pobjeda.

Do sredine prvog poluvremena držale su priključak igračice Nevena Hrupeca, no kako se bližila 30. minuta i kraj poluvremena njihova igra bivala je sve slabija. Još u 16. minuti bilo je 5:4, no do 22. minute Dankinje rade seriju od četiri pogotka kojom u potpunosti okreću susret na svoju stranu. Do isteka poluvremena rukometašice Danske održale se svoju prednost te se na odmor otišlo s rezultatom 13:7.

Međutim, u nastavku igra Hrvatske nije postajala bolja. Mlade Hrvatice nisu pronalazile rješenje za odličnu obranu Dankinja koje su bile nošene punom dvoranom svojih navijača. U 30 minuta drugog poluvremena postigle su samo pet pogodaka, a potpunu katastrofu spriječila je vratarka Ivana Kapitanović koja je sa svojih 17 obrana barem malo ublažila ovaj poraz.

Napadački je u redovima Hrvatske najbolja bila Dejana Milosavljević koja je postigla tri pogotka dok se kod Danske istakla Jensen sa četiri postignuta pogotka.

Prvi susret skupine C odigrale su Nizozemska i Češka, a u toj utakmici Nizozemke su slavile rezultatom 32:28 (17:15). Baš reprezentacija Nizozemske idući je protivnik Hrvaticama u 2. kolu natjecanja po skupinama, a susret je na rasporedu 2. kolovoza u 16 sati.

Europsko juniorsko prvenstvo za žene, Danska, skupina C, Sondeborg:

Danska - Hrvatska 21:12 (13:7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH04.08.2013. u 22:58
    Sramota je postići samo 12 golova kako god da okreneš.
    ALGHAZANTH