Rukomet

Barachet potpisao za PSG, Jurkiewicz za Wislu Plock, Davis i Ferrer krenuli put Porta

Zvonka Keliš • petak, 02.08.2013.
Barachet potpisao za PSG, Jurkiewicz za Wislu Plock, Davis i Ferrer krenuli put Porta
Foto: Mihaela Bradovski

Sada već bivši rukometaši i članovi španjolskog Atletico de Madrida uslijed njegova gašenja krenuli su u potragu za novim sredinama. Francuz Barachet i Poljak Jurkiewicz vratili su se svojim domovinama, Davis i Ferrer krenuli su put portugalskog Porta, dok je Vigo ostao u španjolskoj Ligi Asobal.

Netom nakon gašenja jedne od ponajboljih momčadi Europe, Atletico de Madrida, točnije, bivšeg Ciudad Reala, njeni su članovi krenuli u potragu za svojim novim poslodavcima. I dok su neki vrlo brzo našli svoja nova odredišta poput Jakova Gojuna (PSG), Julena Aguinagaldea (Kielce), Joana Canellasa (HSV) te Alexa Dujšebajeva (Vardar), neki su malo pričekali s odlukom, dok neki poput Ivana Balića još čekaju.

Francuski rukometaš Xavier Barachet krenuo je put domovine gdje je potpisao četverogodišnji ugovor s PSG-om u kojem ga već čeka dosadašnji suigrač, hrvatski reprezentativac Gojun. No, Barachet neće odmah od naredne sezone zaigrati za francuskog prvaka već će prvu sezonu provesti na posudbi u Saint-Raphaëlu, šestoplasiranoj ekipi prošlogodišnjeg izdanja francuske lige koja je za nadolazeću godinu u svoje redove već dovela Arnora Atlasona, Mortena Olsena, Alexandera Lynggaarda i Miroslava Jurku.

Poljak Mariusz Jurkiewicz po gašenju Atletica također se vratio kući, točnije, u sezoni ispred nas nosit će dres Wisle Plock hrvatskog vratara Marina Šege. 31-godišnji rukometaš Wisli se na vjernost obvezao na naredne dvije godine, a nakon deset godina igranja van Poljske Jurkiewicz je priznao koliko mu je nedostajala domovina te je za službene klupske stranice kazao: "Već sam duže u kontaktu s trenerom Cadenasom, on dobro zna što sve mogu i koje su moje jače strane. Zna da može, kao i cijela momčad, računati na moju pomoć u svakome smislu."

Španjolac David Davis, kojemu je naredna sezona u Atleticu trebala biti ona posljednja prije no što u potpunosti preuzme ulogu sportskog direktora u klubu, također je ostao zatečen nastalom situacijom te gašenjem svoje donedavne ekipe te je stoga morao odlučiti što dalje. Za EHF je, pak, Davis otkrio kako je stigao u Porto te što očekuje od svoje nove ekipe u koju je došao s još jednim bivšim članom Atletica, Alvarom Ferrerom.

"Moj agent i najbolji prijatelja Pagliota krenuo je u potragu za mojim novim poslodavcem i naišao je na ponudu Porta. Njegov mi se projekt svidio i nisam se nimalo dvoumio oko odlaska u Porto. Prvo sam trebao potpisati ugovor na mjesec dana pa na tri mjeseca, no na koncu ću ostati cijelu sezonu te sam uvjeren kako ću zajedno s Ferrerom mnogo doprinijeti ovoj momčadi."

Još jedno od ovosezonskih pojačanja madridske ekipe, Victor Vigo, također je pronašao novu sredinu, no u staroj dobroj Ligi Asobal. 29-godišnjak, koji je do sada branio boje Aragona, Alcobendasa, Teucra, Naturhousea i Antequere, sada će put Guadalajare gdje će biti jedno od važnijih pojačanja zajedno s Iagom Muinom te brazilskim pivotom Alesom Silvom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!