Nogomet

Sharbini: "Rijeka ima 70:30 šansi za prolazak Žiline"

Ivana Strahija • subota, 03.08.2013.
Sharbini: "Rijeka ima 70:30 šansi za prolazak Žiline"
Foto: FaH

Iza Rijeke je naporni tjedan, koji nije ostao bez nagrade. U prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige pobijeđena je slovačka Žilina, a pobjedom je posebno zadovoljan povratnik u bijeli dres Anas Sharbini...

Anas Sharbini u trećoj je miniuti susreta Rijeke i Žiline slomio protivnički otpor i majstorski načeo mrežu Slovaka za 1:0 Rijeke. "Kada sam postigao gol imao sam neki osjećaj kao kada sam došao iz juniora i zabio prvi seniorski gol. Puno mi znači ovaj pogodak, pogotovo za samopouzdanje. Dugo nisam igrao. Nadam se da ću se dodatno dizati kroz utakmice, da ću izgledati još bolje", kazao je Sharbini za Novi list.

O Zadru

Prije no što otputuju u Slovačku, Riječani moraju odigrati kolo domaćeg prvenstva, pa tako u nedjelju idu u Zadar. "Mislim da se ne smije ponavljati kao prije da idemo u Zadar po bod. I klub i mi igrači, ali i trener, zaslužujemo respekt. Volio bih da se stvori takva slika da kada idemo na ovakva gostovanja da bude kao da dolazi Dinamo. Tu smo kvalitetom blizu Dinama. Treba naravno dokazati na travnjaku da to nije sve napuhano, nego da doista vrijedimo. Idemo u Stanove dobiti utakmicu i jedino nas to zanima. Važne su nam ove, ajmo reći, male utakmice. Ako želimo biti pri vrhu bilo bi glupo da gubimo bodove na takvim utakmicama."

Svi će se složiti, velika je šteta što je Rijeka primila pogodak: "Šteta, jer niti je to bila neka šansa, niti su imali neke prilike. Ali to je tako, događa se u nogometu. Ponavljam, mislim da smo bolja momčad i da ćemo to i pokazati. Neki kažu šteta što ste dobili gol, ali doista ne bih volio da se stvori slika da smo ekipa koja igra doma dobro, a vani ne može ništa. Mislim da ćemo u Žilini imati više prostora i vjerujem da nećemo dovesti u pitanje prolaz."

Najnoviji Rijekin igrač siguran je da njegova momčad može proći dalje i izbaciti Slovake. "Moglo se igrati protiv njih i na Kantridi, imali smo dobrih šansi. Dosta su spori. Bilo bi bez veze da idemo gore igrati bunker i čuvati minimalnu prednost. Ovo je otvorena utakmica i za nas i za njih. Vjerujem da će biti prostora za nas i da ćemo zabiti gol, ako ne i dva. Jednostavno, mislim da smo bolji, a to smo i pokazali u prvoj utakmici. Mislim da je 70:30 za nas", rekao je Novom listu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yakov01.08.2014. u 02:35
    Yakov
  • interreg06.08.2013. u 22:04
    Samo ti "lako cemo" i "bolji smo". Tipicna nasa boljka.
    interreg
  • ž n se kva03.08.2013. u 18:02
    Ajmo Sharbini jednu onakvu golčinu i u Žilini zabit. I to opet u prvim minutama da nas rješiš napetosti.
    ž n se kva
  • Obrisan korisnik03.08.2013. u 17:48
    Rijeka, ako ne bude nonsalancije ima 65% sansi. Dinamo 70% (daju gol i sugurni su). Hajduk...eh, logika kaze samo 10%, ako i to nazalost. Nikad Hajduk nije prosa ako je doma izgubija. Skinit to prokletstvo u Gruziji??? U svakom slucaju, ocekujen sva tri predstavnika u play-offu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2013. u 16:36
    šteta što puno toga nije riješeno u prvoj utakmici a moglo je
    Obrisan korisnik