Rukomet

Kielce za kraj turnira remiziralo s Tatranom, Meškov minimalno poražen od Göppingena

Zvonka Keliš • subota, 03.08.2013.
Kielce za kraj turnira remiziralo s Tatranom, Meškov minimalno poražen od Göppingena

Posljednjeg dana Kielce kupa uistinu je napeto bilo u oba ogleda. Naime, prvo je Göppingen izborio pobjedu na Meškov Brestom u posljednje tri sekunde ogleda da bi potom domaćin i pobjednik turnira remizirao sa slovačkim Tatranom. Hrvatski rukometaši Čupić i Pešić su, pak, na koncu odnijeli nagrade za najboljeg strijelca, odnosno, vratara turnira.

Ove subote zanimljivih dvoboja na Kielceu kupu ponovno nije nedostajalo, iako su odigrano u podosta ranijim terminima no prethodna dva dana. Prve su na teren izašle ekipe Frisch Auf Göppingena i Meškov Bresta nakon čega je domaćin Kielce, iako je već osvojio naslov na turniru, zaigrao s momčadi Tatran Prešova.

U prvome susretu dana bilo je itekako uzbudljivo iako se na samome startu ogleda nije očekivala triler završnica koja je uslijedila. Nijemci su se, naime, pokazali odlučnijima te su do odlaska na predah ostvarili prednost od pet pogodaka (13:8), no vrlo dobri Bjelorusi u nastavku su dvoboja sustigli svog suparnika te stoga napeto biva sve do posljednje minute u kojoj rezultat biva izjednačen (26:26). Međutim, tri sekunde prije kraja junak susreta postaje Momir Rnić koji postiže pobjednički gol za ekipu Göppingena (27:26). Isti je igrač bio i najbolji strijelac Frisch Auf Göppingena s ukupno devet pogodaka, odličan je kod Meškova bio Robert Markotić sa sedam golova, dok je Ljubo Vukić zabio rođendanska tri gola.

Drugi dvoboj dana ponudio je novih zanimljivih 60 minuta igre, naime, nakon izjednačenog starta odlične obrane Slawomira Szmala te pogoci nanovo sjajnog i raspoloženog Ivana Čupića odvode domaćina do sigurnog vodstva. Međutim, minutom predaha polako se bude Slovaci koji sustižu vodstvo svog protivnika, no ne dovoljno budući da se na predah odlazi s +3 Kielcea (18:15). Igralo se u drugome poluvremenu pogodak za pogodak, Tatran se u potpunosti vraća u ogled te dobro muči svog suparnika da bi na koncu dvoboj završio bez pobjednika, rezultatom 34:34.

Najefikasniji u redovima Kielcea ponovno je bio Ivan Čupić s deset postignutih pogodaka, Denis Buntić dodao je njih osam,a Manuel Štrlek dva. Željko Musa u ovoje se utakmici nije upisao u listu strijelaca. Najbolji kod Tatran Prešova bio je Dainis Kristopans sa sedam golova, a njih šest zabio je Žarko Pejović.

Netom po završetku turnira kojeg je već drugoga dana osvojila domaća momčad, Vive Targi Kielce, dodijeljene su nagrade za najboljeg igrača i vratara Kup, kao i najboljeg strijelca. Najkorisnijim igračem Kupa proglašen je Nijemac Michael Kraus, donedavni član HSV Hamburga, aktualnog europskog klupskog prvaka. Titula najboljeg vratara pripala je Hrvatu Ivanu Pešiću koji od ove sezone brani boje Meškov Bresta, dok je najbolji strijelac, dakako, Ivan Čupić s 22 postignuta pogotka.

Kielce kup:

3. kolo:
Frisch Auf Göppingen - Meškov Brest 27:26
Vive Targi Kielce - Tatran Prešov 34:34

Konačni poredak:
1. Vive Targi Kielce
2. Frisch Auf Göppingen
3. Meškov Brest
4. Tatran Prešov

Foto: www.vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!