Rukomet

Čupić odveo Kielce do novoga slavlja, Meškov upisao prvu pobjedu na turniru

Zvonka Keliš • subota, 03.08.2013.
Čupić odveo Kielce do novoga slavlja, Meškov upisao prvu pobjedu na turniru

Petak je na Kielce kupu donio nova dva zanimljiva ogleda u sklopu kojih su pobjede upisale ekipe Meškov Bresta i Kielcea. U prvome susretu dana Bjelorusi su bili bolji od Tatran Prešova, dok su u onom posljednjem Poljaci na Čupićev pogon slavili nad Frisch Auf Göppingenom čime su i osvojili naslov na ovom pripremnom turniru.

Zanimljivo je bilo i drugoga dana Kielce kup u Poljskoj, naime, nakon uvodnih slavlja Frisch Auf Göppingena te Kielcea prvoga dana u petak su uslijedili novi uzbudljivi, ali pripremni dvoboji.

Prve su na teren dvorane u Kielceu izašle momčad Meškov Bresta i Tatran Prešova, točnije, oba sudionika Regionalne rukometne lige. U uistinu napetom susretu Bjelorusi su se dobro namučili sa Slovacima te su do predaha uspjeli osigurati prednost od jednog pogotka (15:14) da bi se do samoga kraja dvoboja ipak uspjeli odvojiti na sigurnijih +3 (30:27).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Baranov sa sedam postignutih pogodaka, dok je Robert Markotić dodao njih četiri. Kapetan Ljubo Vukić zabio je dva gola, a David Špiler, iako se nalazi zajedno sa svojom novom ekipom u Poljskoj, neće zaigrati na ovome turniru. Najbolji kod Tatran Prešova bili su Rabek, Hruščak, Krzysztofik, Hrstka, Pejović i Antl s po četiri gola.

Domaćin ovog pripremnog turnira, momčad Kielcea i drugoga je dana pokazala kako je najjača ekipa turnira te je slavljem nad bundesligašem Frisch Auf Göppingenom osvojila i sam Kielce kup. Iako su Nijemci u susret krenuli vodstvom 2:0, a potom i 6:1, trener Bogdan Wenta tada slaže svoje redove i budi svoje igrače koji se polako, ali sigurno vraćaju u dvoboj. Ivan Čupić i Željko Musa dovode svoju ekipu prvo na minus tri (3:6), a nakon kraće igre pogodak za pogodak Poljaci s nekoliko uzastopnih serija pogodaka preokreću rezultat u svoju korist te potom na predah odlaze s vodstvom 19:14.

U nastavku ogleda Kielce više ne ispušta stečenu prednost, a iako se njemačka momčad trudi te uspijeva stići na dva gola zaostatka (20:22), izjednačenja i novih preokreta više nije bilo. Kielce se stoga predvođeno svojim jakim snagama vraća na sigurnijih 26:21 te na koncu slavi s pet pogodaka razlike (32:27).

Odličan je kod Kielcea ponovno bio hrvatski rukometaš Ivan Čupić sa šest pogodak, a isto toliko puta mrežu Nijemaca zatreslo je i novo poljsko pojačanje, Španjolac Julen Aguinagalde. Denis Buntić tri se puta upisao u listu strijelaca, Željko Musa dva, dok Manuel Štrlek u ovome ogledu nije zabio nijedan gol. Kod Frisch Auf Göppingena istaknuli su se Christian Shön i Manuel Spath s po pet golova.

Kielce cup:

2. kolo:
Meškov Brest - Tatran Prešov 30:27
Vive Targi Kielce - Frisch Auf Göppingen 32:27

Foto: www.vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!