Nogomet

Žilina u golijadi ispustila 2:0 na gostovanju kod Banske Bystrice

Branimir Korać • nedjelja, 04.08.2013.
Žilina u golijadi ispustila 2:0 na gostovanju kod Banske Bystrice
Foto: FaH

Protivnik Rijeke u trećem pretkolu Europske lige, momčad Žiline, gostovao je u četvrtom kolu slovačkog prvenstva kod Banske Bystrice. U zanimljivom dvoboju na kraju nije bilo pobjednika, susret je završen 3:3...

Kao i Rijeka, Žilina je također u nedjelju u prvenstvenom kolu morala na gostovanje. Slovaci su putovali u Bansku Bystricu gdje nisu uspjeli izboriti pobjedu iako su imali 2:0 na poluvremenu.

Počelo je dobro za Žilinu s kombinacijom koju smo već vidjeli u Rijeci. Škvarka je iz kornera tražio glavu Togoanca Sergea Akakpa, ovaj je odlično skočio i zakucao loptu u mrežu.

Tijekom većeg dijela prvog poluvremena Žilina je bila bolji protivnik iako joj je nedostajalo nekoliko igralča koji su nastupili u Rijeci. U samoj završnici prvog poluvremena došla je do vodstva 2:0, a strijelac je bio Babatounde Bello.

Domaćin je na poluvremenu napravio dvije izmjene i postavio se puno ofenzivnije i to je dalo ploda. U 53. minuti je stigao do smanjenja kada je Jakub Brašen odbio loptu u gostujuću mrežu.

Najopasniji domaći igrač Jurčo stvarao je velike probleme obrani Žiline, a on nosi zasluge i za drugi pogodak domaćina kojeg je postigao Považanec.

U 77. minuti Žilina je još jednom povela nakon udarca iz daljine Mabouke, no već minutu kasnije Fabian Slančik ponovno poravnava na 3:3 i do kraja susreta više nije bilo promjena.

Riječki protivnik je nastupio u sastavu: Le Giang, Akakpo, Piaček, Nunes, Pečovsky, Bello, Pich (67. Mabouka), Žilak, Škvarka (67. Majtan), Jelić (77. Paur), Guba.

Slovačko prvenstvo, 4. kolo:
Banska Bystrica - Žilina 3:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!