Zimski sportovi

Medvjedi se vratili na led uz pobjedu nad ruskim Torpedom u Mariboru

Ana Legradi • utorak, 06.08.2013.
Medvjedi se vratili na led uz pobjedu nad ruskim Torpedom u Mariboru
Foto: Davor Sajko

Novi član druge najjače hokejske lige svijeta zagrebački Medveščak večeras je zaigrao prvu utakmicu u predsezoni na pripremama u slovenskom Mariboru. Medvjedi su u dvorani Tabor zaigrali s ruskim Torpedom, članom Zapadne konferencije i uzeli prvu pobjedu rezultatom 3:1. Momčad Marka Frencha je u pobjedu vodio kanadski napadač Brian Wilsie uz dva pogotka...

Momčad Marka Frencha se u Zagrebu počela okupljati početkom mjeseca, a već su 5. kolovoza, u ponedjeljak, otputovali u Maribor na pripremni kamp u sklopu kojeg su večeras odigrali prvu pripremnu utakmicu s Torpedom. Torpedo je u posljednjih pet sezona KHL-a jednom zaigrao četvrtfinale (2008./2009.) i jednom polufinale (2011./2012.) Zapada, prošle sezone nisu izborili doigravanje.

Medvjedi su susret započeli s Markom Dekanićem na golu, a prva trećina je završila bez pogodaka na obje strane. Ulaskom u drugi dio zagrebačka momčad se otvorila pogotkom kanadskog napadača Briana Wilsiea, a na golu je trener odlučio napraviti zamjenu. S leda izlazi Dekanić, a priliku dobiva 29-godišnji Kanađanin Barry Brust.

U posljednjih 20 minuta Medvjedi su ušli s igračem manje, ali Rusi nisu uspjeli iskoristiti tu prednost. U sljedećoj prilici s igračem više kanadsko krilo Matt Muray donosi svojoj momčadi siguran nastavak uz 2:0. Torpedo je u samoj završnici uspio smanjiti rezultat na 2:1 i u posljednjoj minuti pokušao praznim golom napasti Medveščak za izjednačenje.

Rusi su ipak bili preslabi, do mreže je doklizao Wilsie pogodivši prazna vrata čime su Medvjedi pred početak sezone u svom prvom zajedničkom nastupu upisali vrijednu pobjedu uz 3:1.

U sklopu mariborskog kampa Medveščak će 8. i 11. kolovoza ukrstiti palice s prošlogodišnjim rivalom iz EBEL-a, ljubljanskom Olimpijom, a 17. kolovoza na led im dolazi još jedan ruski klub, Vitjaž, također član Zapadne konferencije.

Pripremna utakmica:
Medveščak - Torpedo 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2013. u 15:15
    uvertira je počela super-dokaz da se može
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2013. u 12:51
    Odlično! Zasad imamo 100%-ni učinak! :)
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG07.08.2013. u 12:34
    Falio je i Medveščaku Foster. Al to su tako i onako samo pripremne tekme, rezultat ne znači ništa bez obzira s kojim smo igračima igrali.
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik07.08.2013. u 10:20
    Nisu ni Medvjedi bili kompletni jučer..prva je tekma, još je rano za zaključke ali ono što mene veseli jest jučerašnja igra ..igra se brzo, u drugoj trećini smo pregazili Torpedo..ako se po jutru dan poznaje, definitivno ćemo ove godine uživati u hokeju.. :-)
    Obrisan korisnik
  • Franco07.08.2013. u 09:35
    Pobjeda dakako veseli,no prema službenoj stranici Medveščaka gdje su objavljene postave Torpeda i Medveščaka u momčadi Torpeda nisu igrali njihova dva najveća najveće ovosezonska pojačanja iz NHL-a Tim Brent i Wojtek Wolski
    Franco